Tech Tossen

Android 12 kommer måske den 4. oktober

Android. (Foto: Denny Muller @Unsplash)

Det har taget længere tid at udvikle Android 12, end mange af de tidligere styresystemer fra Google. Ikke desto mindre ser det ud til, at det nye OS snart er klar til udgivelse. Ifølge chefredaktøren hos XDA-Developers, Mishaal Rahman, planlægger Google at lancere Open Source-versionen af Android 12 den 4. oktober. Og selvom Open Source-versionen ikke er den samme som den finpolerede version, vi ser på telefonerne, plejer Google at lancere den endelige version til Pixel-telefonerne cirka samme dag.

Læs også: Google vil fremhæve lokale anmeldelser i Play Butik

En anden årsag til, at det giver mening for Google at lancere den “funktionelle” version af Android 12 snart er, at producenten står foran en lancering af nye telefoner. Vi venter stadig på de kommende Pixel 6-telefoner. Og hvis du følger Pixel-serien ved du, at telefonerne som regel kommer med et nyt styresystem ved lancering. Så vi ser nok ikke Google Pixel 6 før vi ser Android 12 – hvilket i givet fald sagtens kunne blive midt til slut oktober.

Hvornår kommer Android 12 til alle andre telefoner?

Herhjemme forhandles Googles Pixel-telefoner ikke officielt. Det betyder, at de for eksempel ikke er at finde hos teleoperatørerne længere. Det betyder også, at langt størstedelen af os har en Samsung, OnePlus, Sony eller fjerde Android-producent(ja… Der er også iPhone, men det er ikke relevant her).

Læs også: Lækkede billeder og video af Google Pixel 6 & Android 12

Netop de andre producenter, som benytter sig af Android-systemet, skal bruge tid på at få et nyt system optimeret til deres hardware, brugerflade, app’s og så videre. Dermed skal du nok forvente, at der går lidt ekstra tid, før du får Android 12 til din telefon herhjemme. Et godt eksempel er Samsung, som faktisk ikke startede udrulningen af Android 11 før december 2020 – hvilket var hele tre måneder efter at Google frigav sidste års styresystem.

Vi kan ikke gøre andet end at vente til den 4. oktober, hvor Google måske lancerer det nye styresystem.

Exit mobile version