Tech Tossen

Android TV får opdatering der ligner Google TV

Android TV (Foto: Google)

Android TV (Foto: Google)

Det lyder måske underligt at sige, at Android TV får en opdatering, der ligner Google TV. Android er et produkt af Google, så er det ikke det samme? Og nej, det er det ikke helt. For Android TV er den platform vi efterhånden kender på rigtig mange fjersyn fra blandt andre Sony, hvorimod Google TV er platformen på Googles nye Chromecast. Indtil nu har de to styresystemer haft ganske forskellige udseender. Men det ændrer sig snart, skriver The Verge.

Læs også: Google Stadia kommer til LG webOS smart-TV

Google har nemlig startet udrulningen af en opdatering, der ændrer udseendet på Android TV. Opdateringen kommer med ændringer i brugerfladen, så udseendet bliver næsten identisk med brugerfladen på den nye Chromecast. Der er dog et par forskelle.

Sådan kommer brugerfladen fremover til at se ud på Android TV. (Foto: Google)

Den nye Android TV-menu kommer med tre hovedfaner: Hjem, hvor du har et overblik og hurtigt kan tilgå dine app’s og kanaler; Apps, en dedikeret fane til dine applikationer; den nye ‘Opdag’-fane, der tilbyder personlige anbefalinger baseret på dit mønster. Sidstnævnte minder en del om Google TV’s ‘Til Dig’-fane, der bliver brugt som ‘hjemmeskærm’ på Chromecasten.

Læs også: Slut! Google stopper produktion af Google Home Max

Opdateringen lader til at komme som led i en proces, hvor Google vil udligne forskellen mellem de to platforme. Det er også en anelse underligt, at Android TV og Google TV eksisterer som to separate brugerflader. Google har dog planer om at tilbyde Google TV på fremtidige smart-TV.

Om det betyder farvel til Android TV, er for tidligt at sige.

Opdateringen ruller ud i USA, Australien, Canada, Tyskland og Frankrig i dag, mens flere lande følger i de kommende uger, forlyder det.

Exit mobile version