Tech Tossen

Anmeldelse: HP Envy All-in-One

HP Envy All-in-One (Foto: HP)

HP Envy All-in-One (Foto: HP)

HP Envy All-in-One er en serie af alt-i-en-computere, der spænder vidt i både pris og hardware. Fælles for dem alle er, at de henvender sig mest til brugere, der har behov for en solid maskine til kreativt arbejde. Jeg har brugt computeren som min daglige PC i godt og vel en måned. Den har været brugt til både arbejde, spil og underholdning – her er min anmeldelse:

Fordele
  • Flot 4K UHD-skærm
  • God lyd med Bang & Olufsen
  • Tastatur og mus af høj kvalitet
  • Trådløs oplader til din telefon
  • Smarte designvalg
  • Rigeligt med tilslutningsmuligheder
Ulemper
  • Kun 60 Hz
  • Varmestråling
  • Støjende blæsere
  • Pris
HP Envy All-in-One kommer med masser af tilslutningsmuligheder – blandt andet her på bagsiden. (Foto: Tech Tossen)

Design

Designet på HP Envy All-in-One henvender sig klart mere til professionelle brugere end til gamere. Den er heller ikke umiddelbart en PC, man vil forvente at se på det almindelige hjemmekontor, hvor computeren primært bruges til at surfe på. Fordi der er tale om en alt-i-en-PC, slipper du for den stationære PC-kasse. Til gengæld skal al hardwaren bygges ind i skærm eller fod.

I denne omgang har HP valgt at bygge hardwaren ind i skærmen, hvilket får den til at fremstå en anelse bastant. Bagsiden af maskinen har HP valgt at designe i en vinkel på midten. For mig har det den effekt, at skærmen ikke virker helt så tyk fra siden, som den reelt er. På det tykkeste punkt, har man valgt at installere et kamera, som er gemt væk i en pop-up-skuffe. Hvis du ligesom jeg synes, at det er grimt med en tyk bar i toppen, hvor man ofte ser de integrerede kameraer, vil du synes det er rart, at det er gemt væk på den måde.

Læs også: Anmeldelse: Microsoft Surface Studio 2

Under selve skærmen finder vi højttalere fra Bang & Olufsen. De er skjult bag gråt filt, som passer godt med resten af computeren. Det hele er monteret på en tynd fod, som indeholder en trådløs oplader til din telefon. Det synes jeg er helt genialt og har brugt det meget.

Det medfølgende tilbehør passer også fint ind i designsproget. Det er helt klart mere til arbejdende brugere fremfor dem, der bruger computeren til underholdning. Når det så er sagt, så lader kvaliteten til at være rigtig god og detaljen i tastaturet, med en skinne til din telefon eller tablet, synes jeg virker gennemtænkt – endnu en funktion jeg har benyttet mig meget af.

Alt i alt er det en flot arbejdsmaskine, hvor jeg ikke kan sætte en finger på udseendet.

Tekniske specifikationer

Som nævnt i min indledning, spænder HP Envy All-in-One-serien ret bredt i forhold til specifikationer. Herunder kan du se specifikationerne på min testenhed:

Mål71,96 x 21,4 x 55,72 cm
Lager512 GB SSD
Hukommelse16 GB DDR4-2666 SDRAM
ProcessorIntel® Core™ i7-9700 (basisfrekvens på 3,0 GHz, op til 4,7 GHz med Intel® Turbo Boost Technology, 12 MB L3-cache, 8 kerner)
Skærm80 cm (31,5″) diagonalt, 4K UHD (3840 x 2160), IPS, glas fra kant til kant, meget smal kant, refleksfri, 600 nits, HDR 600, 98 % DCI-P3
Understøttelse af ekstern skærm1 HDMI 2.0
DisplayPort
GrafikNVIDIA® GeForce® RTX 2060 (6 GB dedikeret GDDR6)
Porte1 USB 3.1 Gen 2 Type-C™ Thunderbolt ™ 3 (40 Gb/s signaleringshastighed, Power Delivery 3.0, DisplayPort™ 1.2)
1 USB 3.1 Gen 2 Type-C™
2 USB 3.1 Gen 2 Type-A
1 RJ-45
1 kombineret hovedtelefon-/mikrofonstik
1 USB 3.1 Gen 1 Type-A
HP-mediekortlæser (3-i-1)
Kameraer og lydWebkamera:
5 MP IR-privatlivskamera med to indbyggede digitale mikrofoner
Lyd:
Lyd fra Bang & Olufsen; To 8 W højtalere; 1 basenhed
SoftwareWindows 10 Home 64
TrådløsKombination af Realtek RTL8822CE 802.11a/b/g/n/ac (2×2) Wi-Fi® og Bluetooth® 5
Vægt13,8 kg

Hardware og ydeevne

HP Envy All-in-One kommer med ganske habil hardware, som du kan se herover. Min enhed koster cirka 25.000 kroner, og til den pris skal hardwaren også være i orden. Når det så er sagt, så betaler du en god del for at få en alt-i-en-PC. Skal du investere i en stationær PC, kan samme hardware fås noget billigere.

Nyere generationer af processorer, samt seneste RTX-30-grafikkort kan nemt findes i en færdigbygget computer til 15.000 kroner eller derunder. Så kommer skærm, tastatur, mus og lyd selvfølgelig ved siden af. Ikke desto mindre er der tale om en besparelse på mange tusinde kroner. Det er altså alt-i-en-funktionen, der koster penge her.

Læs også: Anmeldelse: ASUS ROG Zephyrus S GX502GW

Heldigvis fungerer hardware og tilbehør upåklageligt i dette tilfælde. Jeg har ikke selv haft brug for at redigere lyd eller video i december, men har spillet en række af de nyere spil, som både kunne køres ved relativt høje grafikindstillinger og med en solid framerate. Derfor har jeg svært ved at forestille mig, at grafisk arbejde, såsom billed- og videoredigering, skulle volde computeren problemer.

Til det jeg kalder almindeligt arbejde, fungerer HP Envy All-in-One helt perfekt. Jeg arbejder selvsagt en del med tekstredigering, som aldrig nogensinde kan kræve særligt meget af maskinen. Heller ikke informationssøgning på nettet, hvor jeg har MANGE faner åbne samtidigt, har voldt computeren problemer.

Summa summarum er, at maskinen isoleret set kører rigtig godt. Dermed er den for mig at se et sikkert valg, hvis du er på jagt efter en computer af denne type. Hvis du blot er på jagt efter en kraftfuld stationær, skal du måske overveje en anden løsning, hvor du får mere for pengene.

Skærm og lyd

Selve skærmen er en flot 4K UHD-skærm. Den egner sig helt sikkert bedst til billedredigering og des lige. Farverne er flotte, den understøtter HDR og en lysstyrke op til 600 nits. Det er svært at sige noget negativt om billedkvaliteten, men jeg synes heller ikke, at jeg bliver blæst bagover. Den lever vel mere end noget andet op til den standard, jeg efterhånden forventer at se.

Jeg har dog et lille aber dabei, og det er opdateringsfrekvensen. Jeg kunne godt have ønsket mig mere end 60 Hz. Til dagligt er det måske ikke verdens største problem, men til spil kunne det gøre underværker. Især fordi hardwaren stadig ikke er kraftig nok til at trække spil, som Assassin’s Creed: Valhalla, i 4K ved høje grafikindstillinger. Derfor har jeg været nødt til at nedskalere billedet med 50 procent. Resultatet af benchmarktest kan i øvrigt ses herover.

Læs også: Opdatering tilføjer 60 fps til Assassin’s Creed Valhalla

I forhold til generel underholdning fungerer HP Envy All-in-One godt, ikke mindst på grund af lyden fra Bang og Olufsen. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg som regel ser det mere som reklame, end et reelt produkt, når højttalerproducenter lægger navn til indbygget lyd i computere. I dette tilfælde synes jeg dog, at lyden er bedre end forventet.

Det er klart, at det ikke er det samme, som et par eksterne højttalere. Men B&O-højttalerne spilller rent og lyder godt. Der er selvfølgelig et ‘sweet spot’, hvor lydniveau og kvalitet passer bedst sammen. Men du skal skrue ret højt op før lyden bliver dårlig.

Derfor er computeren også velegnet til film og serier, og herhjemme har den af og til været brugt som en ekstra skærm til underholdning.

HP Envy All-in-One kommer med ganske god lyd – sponsoreret af Bang og Olufsen. (Foto: Tech Tossen)

Den endelige dom

Jeg har som udgangspunkt ikke meget at sætte en finger på, når det kommer til selve produktet. HP Envy All-in-One har et gennemført design som både er flot og funktionelt. Det medfølgende tilbehør er af høj kvalitet og rart at bruge. Jeg synes dog stadig, at prisen er for høj, om end lavere end eksempelvis Microsoft Surface Studio.

Jeg havde gerne set en højere opdateringsfrekvens på skærmen men synes ellers, at både skærm og højttalere gør et godt stykke arbejde.

De to største irritationsmomenter skal findes i varmestråling og larm fra blæsere. Når computeren ‘stresses’ i længere tid ad gangen bliver den selvfølgelig varm. Derfor forsøger blæserne at køle, hvilket giver lidt støjgener. Derudover føles det som om, at varmen stråler fra skærmen. Det giver lidt samme følelse, som at sidde foran en kraftig lampe, og kræver lidt flere pauser end normalt, synes jeg.

HP Envy All-in-One er selvfølgelig heller ikke designet specifikt til lange spilsessioner. Så hvis vi ser bort fra det, er der tale om en veldesignet og gennemført arbejdscomputer, som fortjener 4 stjerner.

HP Envy All-in-One er en solid allround-maskine, som får 4 stjerner i Tech Tossens test. (Foto: HP/Tech Tossen)

Exit mobile version