Tech Tossen

Anmeldelse: HP Reverb G2 – VR i ordentlig opløsning

HP Reverb G2 (Foto: HP)

HP Reverb G2 (Foto: HP)

Virtual Reality – eller VR – deler vandene en smule. På den ene side er der dem, der synes, det er et genialt koncept. På den anden side er der dem, der bliver køresyge og derfor ikke synes, at det er lige så fedt. Jeg hører heldigvis til førstnævnte gruppe, men har altid syntes, at billedkvaliteten var for dårlig – lige indtil jeg prøvede HP Reverb G2.

Fordele
  • Højere opløsning end konkurrenterne
  • Utroligt god pasform
  • God tracking
  • Ingen sensorer
  • God lyd
Ulemper
  • Mange kabler
  • Kan være svær at indstille til din højde
  • Bruger DisplayPort

Design og pasform

HP Reverb G2 ligner på ydersiden de fleste andre VR-headset. Det er den her store klods, som du spænder på ansigtet og ligner… ja, lidt en klovn, når du bruger det. Men det er del af charmen ved alle VR-briller. Enhver der har har prøvet at spille noget virtual reality i gode venners lag ved, at halvdelen af oplevelsen er at grine af hinanden.

Læs også: HP lancerer nye bærbare i Chromebook- og Probook-serien

Når det så er sagt, så er pasformen den bedste jeg har prøvet. Den magnetisk placerede ansigtspude sidder bare vildt godt, og har ingen ubehagelige punkter. Derudover sidder brillen tæt uden at den dugger på linserne – det er et problem jeg oplever ved de fleste andre VR-headsets. Det betyder ganske enkelt, at du kan have længere sessioner med brillen på, uden at linserne skal tørres af eller du skal tage en pause på grund af ubehag.

Højttalerne sidder et stykke fra ørene, hvilket først gjorde mig en smule betænkelig. For hvordan skal du få den her omsluttende lyd, der skal forstærke oplevelsen, hvis du kan høre en masse udefrakommende støj. Lyden er dog så god, at det slet ikke er et problem. Til gengæld kan det muligvis afhjælpe den indelukkede fornemmelse, nogen kan føle ved helt tætsiddende headsets.

HP Reverb G2 sidder virkelig godt, og lyden er god på trods af de frithængende højttalere. (Foto: HP)

Controllere

I forhold til de medfølgende controllere ligner HP Reverb G2 igen noget, vi har set før. Fordi headsettet ikke bruger eksterne sensorer til tracking, har controllerne en stor ring, der sikrer mere præcis sporing af dine hænder. Det ser lidt klodset og futuristisk ud, men fungerer helt fint, når du først er inde i din virtuelle virkelighed. Og så er trackingen rigtig god.

Læs også: HP har løftet sløret for mere end 10 nye produkter i 2021

Det eneste lille minus er måske, at ringene er lidt store. Så hvis du skal samle hænderne, kommer de i vejen. Det er heldigvis et fåtal af spil og applikationer, hvor dette er strengt nødvendigt.

Fordi HP Rverb G2 blandt andet er lavet til Windows Mixed Reality, kommer controllerne også med en dedikeret windows-tast. Denne åbner dit virtuelle skrivebord. På den måde kan du hurtigt tilgå andre programmer, eller generelt følge med i, hvad der sker på din PC udenfor det spil eller program, du er inde i.

De to store ringe på controllerne er nødvendige, fordi al tracking sker via headsettets kameraer – der er altså ingen sensorer. (Foto: HP)

Systemkrav og tilslutning

HP Reverb G2 skal bruges med en Windows-PC. Derudover skal computeren opfylde en række minimumskrav, som du kan se herunder:

Som du kan se, skal din PC have en del saft og kraft, for at udnytte headsettet. Det skal selvfølgelig nævnes, at en eventuel AMD-processor, der er tilsvarende i7 også vil fungere. Og hvis du har et bedre setup vil dette naturligvis blot gøre oplevelsen bedre.

Læs også: Anmeldelse: Lenovo Legion 7i

I forhold til tilslutning, bruger HP Reverb G2 DisplayPort 1.3. Dette kan godt være et problem, hvis du bruger en bærbar computer, der kun kommer med HDMI. Derudover skal headsettet bruge USB-C til strøm og generel funktionalitet. Dette kræver igen, at du har en USB-C-port, der kan levere strøm.

Står du uden de fornødne porte, kan du klare dig med adaptere – eksempelvis DisplayPort til USB-C og USB-C til USB-A. Der er også mulighed for at tilslutte strøm eksternt via en lille boks på kablet. Så det hele skal nok lade sig gøre – det bliver bare til rigtig mange kabler og stik.

Opsætning

Opsætningen af HP Reverb G2 foregår via “HP Reverb G2 VR Headset Setup” og Windows Mixed Reality. Der er ingen grund til at gå i helt vildt i dybden med det, da du bliver guidet trin-for-trin. Den største hovedpine for mig var, at jeg havde lidt svært ved at opsætte min højde.

Enten følte jeg, at jeg svævede højt over gulvet, eller også var jeg nedsunket til navlen. Det er selvfølgelig et problem i spil og applikationer. Løsningen findes i Windows Mixed Reality, hvor du kan indstille gulvhøjden. Det er simpelthen bare at trykke op eller ned på din controller, indtil gulvet er på plads. Et lille tip er at holde din controller på gulvet – altså i virkeligheden – og så justere indtil det passer med det, du ser i brillen.

Læs også: Anmeldelse: ASUS ROG Zephyrus S GX502GW

Hvis du skal spille, anbefaler jeg klart, at du installerer SteamVR, som findes gratis i din Steam-klient. Herfra kan du administrere alle dine VR-kompatible Steam-spil. Derudover har Steam en masse gratis Virtual Reality-spil og -oplevelser.

Revive

Hvis du tidligere har haft et Oculus-headset, føler du dig måske bundet til Facebooks VR-brille. Oculus klienten fungerer nemlig kun med deres egne headsets, og spil købt den vej kan således kun spilles på Oculus-briller. Det er ærgerligt, hvis du som jeg, har en masse fede spil i Oculus, men gerne vil spille dem med bedre opløsning – som HP Reverb G2 tilbyder.

Heldigvis findes der en løsning, som hedder Revive. Det er et gratis program, som simpelthen laver et overlay i dit SteamVR. Her samler den så alle dine spil fra Oculus sammen med dine andre spil – eller programmer, film, oplevelser etc.

Fremgangsmåden er ganske simpel:

  1. Sørg for at downloade og installere Oculus-softwaren. Når du når til at skulle vælge dit headset, springer du bare over.
  2. Download den seneste Revive-installationsfil.
  3. Installer Revive.
  4. Start SteamVR.
  5. Tag dit HP Reverb G2 på, åben dit ‘dashboard’ og klik på den nye Revive-tast.

Nu har du dine Oculus-spil i SteamVR, og kan i og for sig spille dem med hvilket som helst kompatibelt headset. Du skal selvfølgelig lige ind i Oculus-klienten på skrivebordet og installere de spil, du gerne vil spille.

Jeg må bare sige, at det er et af de mest velfungerende gratisprogrammer, jeg længe er stødt på. Jeg har brugt det til en lang række Oculus-spil – heriblandt Vader Immortal I, II & III, Beat Saber, SportsVR og BoxVR.

De to LCD-displays tilbyder en væsentligt højere opløsning end konkurrenterne – dermed bliver spil og oplevelser også en del flottere. (Foto: HP)

Langt bedre billede

Men hvorfor skulle du overhovedet have lyst til at skifte fra Oculus til HP Reverb G2? Fordi det er en bedre oplevelse. Især hvis du har et ældre headset fra Oculus. Du slipper for sensorer, det sidder bedre og så får du bare et langt bedre billede.

HP giver en opløsning, der hedder 2.160 x 2.160 på hvert øje. Til sammenligning tilbyder Oculus Rift S 1.280 x 1.440 på hvert øje. Og forskellen er virkelig til at se. Især i Vader Immortal, som endda er Oculus egen serie. Det store, filmiske Star Wars-univers bliver helt frygtindgydende at stå i – og så er der altså et eller andet over at stå ved siden af en virtuel Darth Vader i fuld størrelse, hvor alle detaljer er synlige.

De fulde specifikationer på HP Reverb G2

Skærm:Dual LCD 2.89’’ med Pulse Backlight teknologi
Opløsning:2160 x 2160 pixels per øje (4320 x 2160 pixels kombineret). RGB sub-pixels
Opdateringshastighed:90 Hz med anbefalede specifikationer
Synsfelt:Cirka 114 grader
Tracking:2 frontvendte kameraer og 2 sidevendte kameraer
Sensorer:HP Reverb G2 inside/out 6 DOF motion tracking, gyroskop, accelerometer og magnetometer
Øjejustering:64mm +/- 4mm via mekanisk slider
Tilslutning:DisplayPort 1.3, USB 3.0 type C, power adapter
Kabler:Et 6m 2-i-1 (DisplayPort 1.3 + USB 3.0 Type C), og et power adapter-kabel. Mini DisplayPort til DisplayPort adapter og USB-C til A adapter
Vægt:550 gram

Den endelige dom

Jeg hader kabler og adaptere. Og det er bare noget, som HP Reverb G2 kommer med i overflod, hvis du ikke lige har det helt rigtige setup. Jeg synes virkelig det er irriterende. Har du permanent plads til dit VR, hvor det kun kræver tilslutning og opsætning første gang, er det til at leve med. Ellers er der lige lovligt meget arbejde i tilslutningen, synes jeg.

Når det så er sagt, så er der stadig mindre rod, end i de headsets, som også kræver sensorer. På den front kan HP Reverb G2 måske godt tillade sig at bruge lidt flere kabler til selve brillen.

Læs også: Anmeldelse: HP Envy All-in-One

Jeg er virkelig imponeret over oplevelsen. Pasform, billedkvalitet og tracking i HP Reverb G2 er bare spot on. Jeg er ikke en af dem, der bliver køresyg af VR, så jeg har stået og spillet i timevis, uden at være generet af hverken brille eller svimmelhed. Jeg er helt med på, at jeg er stærkt gaming-orienteret. Og HP Reverb G2 har mange andre facetter, såsom mixed reality. Så der er sikkert mange elementer jeg totalt har overset, hvor headsettet også brillerer.

Summa summarum er, at der bare er så mange fede oplevelser i virtual reality, som jeg mener kun bliver bedre med HP Reverb G2. Og hvis du kan se bort fra kabelfnidderet og ikke har noget imod at bruge lidt ekstra tid på at indstille og opsætte, så er det virkelig et godt bud på et VR-headset, der kan det hele – 4½ stjerner.

HP Reverb G2 scorer næsten topkarakter – 4½ stjerner! (Foto: HP/Tech Tossen)
Exit mobile version