Tech Tossen

Anmeldelse: JBL LIVE 300TWS – Suveræn lyd til prisen

JBL LIVE 300TWS (Foto: JBL)

JBL LIVE 300TWS (Foto: JBL)

Jeg har været så svineheldig, at få lov til at teste et sæt helt trådløse øretelefoner fra JBL – JBL LIVE 300TWS. 300TWS går under kategorien ‘True Wireless’, eller ‘Ægte Trådløs’. Det betyder Ganske enkelt, at der ikke er forbindelse mellem højre og venstre øreprop. Det gør dem blandt andet ideelle til træning eller hvis du bruger din cykel som transportmiddel, og derfor selvfølgelig har cykelhjelm på.

Læs også: Anmeldelse: ASUS ROG Zephyrus S GX502GW

Men hvorfor påstår jeg så at have været svineheldig, når jeg har fået lov til at teste JBL Live 300TWS? Fordi det er noget af det absolut bedste, jeg har prøvet til prisen, indenfor trådløs in-ear-lyd. Her er min anmeldelse:

Fordele
  • God, fyldig lyd
  • God komfort
  • Hurtig opladning
  • Svedafvisende
  • Google Assistent
  • Programmerbare touchpaneler
  • Pris
Ulemper
  • Etuiet føles en anelse billigt
  • De vingeformede stabilisatorer bliver møre efter længere tids brug
  • Dårlig opkaldsmikrofon

Design

Designet på JBL LIVE 300TWS er ganske neutralt. De minder om så mange andre ægte trådløse in-ears. Men hvorfor også genopfinde den dybe tallerken, når konceptet holder? Designet med det, JBL kalder ‘Vingeformede Stabilisatorer’, sørger for at holde ørepropperne på plads i øret – også når du er aktiv. Stabilisatorerne kan udskiftes, hvilket er rigtig vigtigt. Jeg oplever nemlig, at de bliver møre efter længere tids brug. Det gør, at de hopper ud af position og skal rettes oftere. Ikke ideelt ved løb og lignende. Der medfølger i øvrigt fire sæt stabilisatorer i forskellige størrelser.

Selve etuiet er en anelse stort, hvis man sammenligner med eksempelvis Apples AirPods Pro. Derudover føles konstruktionen en anelse plastik-agtig, især ved låget. Det er måske det eneste sted, man mærker, at vi prismæssigt ligger langt under konkurrenterne fra, som Apple og Sony.

Alt i alt er designet afdæmpet og komforten er i højsædet. Hvis jeg sparer 500 til 1.000 kroner pga. etuiet, så vil jeg mene at JBL klart er i mål her.

JBL LIVE 300TWS gør stort set alt rigtigt i forhold til design og komfort. (Foto: JBL)

Opsætning, app og brug

Jeg har efterhånden testet et hav af hovedtelefoner i alle prisklasser og designs. En ting, der som regel ikke afviger for meget, er tilslutning og opsætning. Derfor vil jeg ikke gå for meget i dybden med det. Jeg vil blot sige, at det var smertefrit og hoppe videre til JBL’s app.

App’en er nemlig en blanding af brugbare funktioner og makværk. Jeg har ofte skældt den ud for at gøre oplevelsen ringere og forventede derfor meget lidt i denne sammenhæng. Jeg blev heldigvis positivt overrasket. Udover behovet for at geninstallere i ny og næ, fordi den pludselig ikke kan finde mine hovedtelefoner, fungerer app’en faktisk som et stærkt supplement til JBL LIVE 300TWS. Det er her, du kan programmere de berøringsfølsomme ørestykker, så du får de funktioner, du har mest behov for – hvad end det er styring af musik eller opkald.

Læs også: Anmeldelse: LEGO Super Mario – Min nye interaktive ven

App’en indeholder også en ganske habil EQ, hvor du kan tilpasse lyden til dine præferencer. Du skal dog ikke bruge den, hvis du bruger en anden EQ – eksempelvis i Spotifys app. Så bliver det bare noget rod.

Når du først har opsætning og lyd på plads, er JBL LIVE 300TWS super lette at bruge. Touchpanelerne reagerer som de skal, hvilket minimerer fejltryk. Dertil kommer, at funktionerne, der lader ekstern lyd passere, fungerer upåklageligt. Voldsomt brugbart, hvis du er ude at handle, og når til kassen. I stedet for at pille propperne ud af ørerne, kan du åbne op for omverdenen med et ‘swipe’ på siden. Så… Udover app’ens sporadiske udfald vil jeg sige, at JBL også er i mål her.

Opkaldskvalitet

Nu rammer vi det svageste punkt ved JBL LIVE 300TWS. Jeg vil gå super hurtigt over det, for der er faktisk ikke så meget at gå i dybden med.

Opkald over headsettet er en blandet landhandel. Jeg får selv klar lyd igennem for det meste, hvilket er det mest positive her. For i den anden ende er det ofte en rebus, hvor personen skal gætte sig frem til sætningernes indhold ud fra de brudstykker, der når igennem. Samtaler kan gennemføres nogenlunde problemfrit, hvis du sidder stiller og ikke har for meget støj i baggrunden. På en gåtur, med trafik i baggrunden, er det ikke lykkedes mig at gennemføre en eneste samtale via JBL LIVE 300TWS.

Det er lidt ærgerligt, hvis du er afhængig af opkald over headsettet. Så her må JBL siges at skyde langt forbi skiven, desværre.

Lydkvalitet

Når vi snakker trådløse in-ear-hovedtelefoner med god lyd, bør vi virkelig inkludere JBL LIVE 300TWS. Jeg vil vove den påstand, at dette headset udkonkurrerer mange af de dyrere alternativer på lyden. Det er selvfølgeligt subjektivt. Men tag eksempelvis AirPods Pro, som ellers er rost vidt og bredt, de kan slet ikke følge med på lydkvalitet – og de koster altså en god del mere.

Med en dyb bas, der kan tilpasses via equalizeren, og klar lyd i mellem- og høje frekvenser, vil din musik lyde super godt uanset genre. Jeg kan virkelig ikke understrege, hvor meget jeg har lyst til at rose JBL LIVE 300TWS for lyden.

Hvis dit budget ikke rækker til in-ears, som Sony WF-1000XM3 eller Sennheiser Momentum 2, så skal du ikke være bange for at søge i denne retning. Du får virkelig ‘bang for buck’ her.

Den endelige dom

Der er så meget godt at sige om JBL LIVE 300TWS, hvilket altid gør mit arbejde sjovere. Men måske bør fokus ligge på, hvad du får for dine penge.

For med en pris omkring 1.200 kroner, vil jeg påstå, at JBL LIVE 300TWS overpræsterer. På lyd, brugervenlighed og komfort føler jeg, at jeg sidder med et headset i 1.800- til 2.200-kroners klassen.

Der er selvfølgelig det store minus i opkaldskvaliteten. Så hvis det er et must for dig, skal du søge et andet sted hen. Men ellers synes jeg, at kompromisset(hvis det er et kompromis) med etuiet er godt indgået.

JBL LIVE 300TWS får 4,5 velfortjente stjerner og min største anbefaling!

JBL LIVE 300TWS scorer 4,5 stjerner i vores test og er virkelig i særklasse. (Foto: JBL/Tech Tossen)
Exit mobile version