Lenovo Legion 7i er en af sidste års absolutte topmodeller fra Lenovo. Den bærbare computer kommer spækket med hardware, der let kører selv de mest krævende spil på markedet. Dertil kommer RGB-belyst tastatur og en solid konstruktion, der gør den velegnet til have med på farten. Her er min anmeldelse:

Fordele
  • Et kraftfuldt bæst
  • Rigtig god konstruktion
  • Godt tastatur
  • 240 Hz-skærm
  • Intelligente designvalg
Ulemper
  • Dårlig mousepad
  • Relativt tung
  • Svag batteritid

Design

Lenovo Legion 7i kommer med en lang række intelligente valg på designfronten. Først og fremmest er karosseriet konstrueret i et metal, der får hele maskinen til at virke utroligt slidstærk. Det er selvfølgelig også en detalje, som du godt kan tillade dig at forvente, når en bærbar koster over 10.000 kroner.

Farven på min testenhed er ‘Slate Grey’ – altså grå. Den har ikke voldsomt meget RGB-lys, hvorfor den på ydersiden lige så vel kunne være en kontor-PC fremfor en gamer-PC. Den største ledetråd er vel Lenovo Legion-emblemet på bagsiden.

Læs også: Anmeldelse: ASUS ROG Zephyrus S GX502GW

Jeg kan godt lide, at Lenovo ser ud til at gå op i detaljerne. Jeg er klar over, at de sandsynligvis følger et bestemt designsprog på deres Legion-computere. Ikke desto mindre virker det som om, at udluftning og porte er placeret strategisk for både at indgå elegant i designet, men også yde bedst muligt.

Der findes selvfølgelig langt mere innovative designs – især når det kommer til køling af en bærbar. Men Lenovo har holdt sig mere klassisk med Legion 7i, og jeg synes det fungerer fint. Det sidste jeg er vild med, er den lille “skydelåge”, hvormed du kan dække det integrerede kamera. Jeg kender mange, der bruger et stykke tape for at dække deres kamera – af forskellige årsager, som jeg ikke vil ind på. Personligt er jeg mest nervøs for, at nogen ser mig pille næse. Så det er rart at kunne lukke det helt af.

Lenovo Legion 7i holder sig til et relativt simpelt design. RGB-belysningen er afdæmpet og kan til en hver tid slukkes helt. (Foto: Lenovo)

Tastatur og mus

Lenovo Legion 7i kommer med et lavprofil-tastatur, som mere eller mindre er standarden for en bærbar computer. Det er klart, at du ikke bare sådan installerer et stort, mekanisk tastatur i en enhed, der skal være så kompakt som muligt. Det betyder, at tastaturet ikke er optimalt til gaming. Når det så er sagt, så reagerer det rigtig fint og er absolut til at spille på. Antallet af ‘ghost’-tryk – altså utilsigtede indtastninger – er minimalt. Det kan næsten ikke undgås, men Lenovo formår at holde det på et tåleligt niveau. Jeg har også brugt computeren til tekstredigering, og her er det let og behageligt at skrive på tastaturet.

En lidt anden historie er musen – den såkaldte mousepad. Her oplever jeg ofte utilsigtede tryk. Især ved spil, hvor jeg benytter computerens tastatur, mens mine håndflader hviler på computeren. Det samme gælder ved brug af musen, hvor følsomheden er lidt for høj til min smag. Et enkelt tap bliver således hurtigt til dobbeltklik.

Jeg vil til en hver tid foretrække at bruge en ekstern mus og tastatur. Hvis du vælger at bruge det indbyggede tastatur med en ekstern mus, foreslår jeg, at du deaktiverer computerens mousepad.

Skærm

Som det efterhånden ofte er med bærbare computere, er skærmen et valg mellem opløsning og opdateringsfrekvens. De fleste gamere foretrækker opdateringsfrekvensen – især til skydespil. Derfor er Lenovo også gået med det sikre valg, da de installerede en fuld HD skærm med en opdateringshastighed på 240 Hz i Legion 7i.

Læs også: Anmeldelse: Microsoft Surface Studio 2

Min testmodel kommer med et IPS-panel på 15,6 tommer, som understøtter VESA DisplayHDR 400. Skærmen understøtter desuden 100% Adobe sRGB-farveskala og Dolby Vision. Der er ingen tvivl om, at det er en god skærm til gaming på farten – rigtig god endda. På den anden side vil jeg tillade mig at være lidt flabet og sige, at det efterhånden også er den forventede standard for gaming-bærbare i den klasse.

Det samme gælder G-Sync og hurtige responstider. I dette tilfælde tilbyder skærmen responstider under 1 ms via OverDrive. Det synes jeg måske er skærmens stærkeste træk. For du kan eksempelvis sagtens leve uden HDR, hvis du spiller Counter Strike. Men er din responstid for høj, kan det gå hen og blive en hæmsko.

Skærmen på Lenovo Legion 7i tilbyder HDR. Men det mest interessante, er en responstid på under 1 ms. (Foto: Lenovo)

Specifikationer på min Lenovo 7i

Som det er med stort set alle fabriksbyggede computer-serier, kommer Lenovo Legion 7i selvfølgelig i forskellige opsætninger, med forskellig ydeevne til forskellige priser. Herunder lister jeg de vigtigste specifikationer, så du ved, hvilken model jeg har testet.

Processor:Intel Core i7-10750H
Hexa-Core
CPU Core Clock: 2,6 GHz
CPU Turbo: op til 5,0 GHz
Grafikkort:Nvidia GeForce RTX 2070 Super
8 Gb GDDR6 RAm
OpenGL 4.6
DirectX 12
Raytracing
Tastatur:RGB-baggrundsbelyst
Full-size
Anti Ghosting
Display:15,6 tommer/39,6 centimeter
Fuld HD IPS 1.920 x 1.080
500 cd/m2
LED-baggrundsbelyst
VesaHDR 400
100% Adobe sRGB
Dolby Vision
Responstid: <1 ms
Lager:1 TB M.2 NGFF SSD
Hukommelse:32 GB DDR4 RAM
2933 MHz
Strøm og batteri:230W strømforsyning
Li-Polymer batteri
80 Wh
4 celler
Trådløs tilslutning:Bluetooth 5.0
WLAN 802.11 A/X
Vejledende pris:15.999 kroner

Gaming

Bærbar gaming er en underlig størrelse at bedømme i denne klasse. For som du kan se herover, er Lenovo Legion 7i spækket med hardware, der på specifikationer placerer den i toppen. Jeg er med på, at det er porno før nørder, hvis man kan brillere med det allerbedste grafikkort eller endnu mere absurde mængder af ram. Det lyder også godt, hvis man har en 4K-skærm, der understøtter HDR og en opdateringsfrekvens på minimum 120 Hz.

Det kommer bare til at koste din sjæl, din førstefødte og al fremtidig rigdom, hvis du skal have alt det i en bærbar. Og mindre kan altså sagtens gøre det.

Legion 7i er fra sidste år, og som sådan allerede forældet i elektronikkens verden. Men den kan bestemt sagtens gøre sig gældende. Det er selvfølgelig svært at vurdere en-til-en, men i spil som Watch Dogs: Legion og Assassin’s Creed Valhalla, synes jeg, at den spiller lige op med Xbox Series X. Det skal tages med det forbehold, at jeg spiller Xbox på en 4K-skærm, mens Legion 7i “kun” er FHD.

Læs også: Stor sammenligning: Xbox Series X Vs. Xbox Series S

Ikke desto mindre kan hardwaren udnytte displayets potentiale, så de 240 Hz kommer til sin ret. Med alle grafiske indstillinger på fuld skrue kommer vi stort set aldrig under 60 billeder i sekundet, i de to førnævnte spil.

Et andet af mine go-to-spil er Red Dead Redemption 2, som bare er milevidt foran konsolversionen, når du spiller det på PC. Det er også det sværeste at sætte op i grafikindstillingerne, selv med kraftig hardware. I dette tilfælde gik det dog smertefrit – og ultra-grafik er stadigvæk smukt på en FHD-skærm.

Med andre ord, så behøver du ikke investere i RTX 30-serien eller bruge 5.000 kroner ekstra på en opgradering til Intel Core i9, hvis du skal spille. Langt mindre kan sagtens gøre det, og så har du råd til flere spil – det er Lenovo Legion 7i et perfekt eksempel på.

Lenovo bruger selv netop Watch Dogs: Legion til at fremhæve Ray Tracing, som gør en kæmpe forskel i dine spil. (Foto: Lenovo)

Lenovo Legion 7i til hverdagsbrug og arbejde?

Når jeg tænker hverdagsbrug, forstår jeg mailkorrespondancer, internetsurfing og en serie på Netflix. Og ja – det kan du sagtens bruge denne computer til. Den er trods alt bygget til meget mere. Et andet spørgsmål er dog, hvor brugervenlig den er i hverdagen.

Her har jeg lidt blandede følelser. For det er en relativt tung størrelse, som er rigtig rar at bruge ved et skrivebord – eller andet sted, hvor den er placeret på en plan overflade. Til gengæld synes jeg ikke den er rar at ligge på sofaen med. Den er stor, klodset og kan blive ret så varm. Og så er det ikke en maskine, du har liggende til lige at tjekke opskrifter på.

Læs også: Anmeldelse: HP Envy All-in-One

Med hensyn til arbejde synes jeg den er rigtig fin. Den er som sagt behagelig at skrive på, og så trækker det op, at Lenovos designsprog passer ind i de fleste kontorer. Er du grafisk designer eller lignende, har du også mulighed for at bruge den i et setup med eksterne skærme til eksempelvis videoredigering. Hardwaren kan sagtens trække det i hvert fald.

Men når alt kommer til alt, er det en bærbar med fokus på gaming, og det er det du skal købe den til. At du så kan undlade at købe en billigere computer til andre formål, er vel bare et plus.

Der er rig mulighed for at tilslutte både eksterne displays og andet tilbehør til Lenovo Legion 7i. (Foto: Lenovo)

Den endelige dom

Der er rigtig meget godt at sige, og relativt lidt skidt at sige om Lenovo Legion 7i. Desværre er de få minusser nogle ret store af slagsen. Lad os starte med det dårlige:

Jeg synes virkelig ikke, det er en særligt god touch pad til musen. Den er faktisk virkelig dårlig, hvilket virkelig irriterer mig nogle gange. Heldigvis kan den slås fra og man kan bare bruge en ekstern mus. Noget andet, der virkelig ikke kører for Legion 7i, er batteritiden. Jeg har ikke nok at sige, til at det kan få sin egen rubrik i anmeldelsen. Men hvis du spiller på computeren, har du måske en tre kvarters tid at løbe på, på batteriet.

Den er som sådan heller ikke designet til at fungere optimalt uden strømforsyning. Men selv hvis du bare surfer på nettet, æder den batteri som om den hader dig. Det synes jeg ikke er godt.

På den anden side er det et ret stilrent design – Lenovo genopfinder ikke den dybe tallerken, men det favner derimod bredt. Konstruktionen er i top, og det føles som et premium-produkt, der ligeså vel kunne hedde ‘Lenovo Legion 7i Pro’. Under motorhjelmen finder vi alt det, vi har behov for i en gaming-PC – og så er det bare en rigtig god skærm.

Lenovo Legion 7i ender på 3½ stjerner for et godt produkt med nogle uheldige, men signifikante fejl.

Lenovo Legion 7i lander på 3½ stjerner, hvilket er over middel med plads til forbedring. Vi glæder os til at prøve en af efterfølgerne. (Foto: Lenovo/Tech Tossen)
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments