Tech Tossen

Anmeldelse: OnePlus Nord CE 2

OnePlus Nord CE 2. (Foto: Tech Tossen)

OnePlus Nord CE 2. (Foto: Tech Tossen)

Der findes en masse Android-telefoner i budgetklassen op til 3.000 kroner. Fælles for mange af dem er, at de tilbyder en skrabet oplevelse, hvor der primært er fokus på de helt basale behov. En gang i mellem lykkes det dog for en producent, at tilbyde noget ekstra til en overkommelig pris. Sådan er det med OnePlus Nord CE 2 – her er min anmeldelse.

Se også: Unboxing af OnePlus Nord CE 2 5G

Fordele
  • Flot og hurtig skærm på 90 Hz
  • Lynhurtig opladning (0-100 på cirka 30 minutter)
  • Optimeret styresystem
  • Pris
Ulemper
  • Ingen IP-certificering
  • Plastikbagside – som hurtigt tager imod fedtede fingre og ridser

CE – Core Edition

Som navnet antyder, er OnePlus Nord CE 2 anden telefon i serien. Og hvis du ikke er bekendt med modellen, vil jeg lige hurtigt ridse præmissen op. Idéen er at tage mellemklassemodellen, OnePlus Nord 2, og gøre den endnu mere prisvenlig. Det gør OnePlus ved at skære telefonen ind til benet – eller kernen – så at sige. I dette tilfælde betyder det blandt andet, at man har udskiftet glasbagsiden med plastik og fjernet stereohøjttalerne.

Se også: Unboxing af OnePlus Nord CE 2 5G

Til gengæld beholder telefonen den lynhurtige opladning og AMOLED-skærmen på 90 Hz. Og så har OnePlus Nord CE 2 faktisk et, på papiret, bedre kamera. I sidste ende betyder det, at OnePlus har formået at barbere 650 kroner af prisen.

Design

Designmæssigt kunne man måske forvente, at Nord CE 2 ville ligne sin ‘storebror’. Og selvom der er ligheder, har OnePlus også valgt at foretage nogle mindre ændringer – og hvorfor ikke?

Telefonen kommer i 2 farvevalg, Bahama Blue og Gray Mirror, hvor jeg har testet sidstnævnte. Og jeg kan sige, at det ikke er nogen overdrivelse at kalde farven for Gray Mirror. Den er så spejlblank, at den vel sikkert kunne bruges til at lægge make-up. Jeg synes det er en vildt fed farve. Desværre falder det lidt igennem at den tager hurtigt imod fedtede fingre. Næste problem er plastikbagsiden, som hurtigt bliver ridset, hvilket betyder, at du rigtigt gerne vil have et cover på – og så er farven jo ligegyldig i sidste ende.

Gray Mirror-farven er så reflekterende, at du nemt kan se dit spejlbillede på telefonens bagside. (Foto: Tech Tossen)

Knapperne er placeret fornuftigt til højrehåndsbrug, med powerknappen på højre side og lydstyrketasterne på venstre. I bunden finder du en højttaler, USB-C-port og det famøse 3,5 mm jackstik. Om jackstikket er en kæmpe fordel, vil jeg lade være op til den enkelte. Det er meget forskelligt om man overhovedet har behov for det. Til hverdag bruger jeg det yderst sjældent, men det er selvfølgelig rart at have, hvis man får brug for det.

Fronten af OnePlus Nord CE 2 er som sådan fin. Jeg kan godt lide hole-punch-kameraet i øverste, venstre hjørne. Når jeg bruger den fulde skærm til enten spil eller video, synes jeg ikke, at det lille hul forstyrrer i samme grad, som de større udskæringer. Hvis jeg endelig skal komme med en lille klage, så må det være den kraftige hage i bunden. Her føler jeg, at man kunne have udnyttet pladsen til mere display.

Alt i alt et flot design, hvor manglerne kommer mere af materialevalg end deciderede designvalg.

Specifikationer

I forhold til specifikationer, kan man ikke med rimelighed forvente flagskibsspecifikationer til en pris på 2.899 kroner. Der vil helt naturligt være indgået kompromiser for at holde prisen nede. Spørgsmålet er så, om de kompromiser går ud over ydeevnen. Herunder kan du se de fulde specifikationer på OnePlus Nord CE 2.

Mål og vægt:160,6 x 73,2 x 7,8 mm – 173 gram
Chipset:MediaTek Dimensity 900 5G
Ram:8 GB
Internt lager:128 GB
OS:OxygenOS 11.3 på Android 11
Skærm:6,43″, Super AMOLED, 90 Hz, Gorilla Glass 5
Bagkamera:64 megapixels, f/1.8
8 megapixels ultravidvinkel, f/2.2
2 megapixels makro, f/2.4
Frontkamera:16 megapixels, f/2.4
Batteri og opladning:4.500 mAh, 65 watt hurtigopladning – 0-100 på cirka en halv time
Andet:Fingeraftrykslæser under skærmen, 3,5 mm jackstik
Farvevalg:Bahama Blue & Gray Mirror
Pris:2.899 kroner

Ydeevne

Nu hvor vi har et overblik over specifikationerne, er det nærliggende at snakke om ydeevnen. MediaTek Dimensity 900-chipsettet hører bestemt til i mellemklassen. Hvis vi skal sammenligne med de mere populære Snapdragon-chipset, ligger det vel omkring Snapdragon 765 – hverken prangende eller helt håbløst.

I daglig brug kører telefonen rigtigt godt. Den tager fine billeder, den har en lækker skærm til at læse nyheder, scrolle Facebook eller se YouTube på, og så kører den de fleste programmer uden problemer. Der er dog steder, hvor det kan mærkes, at hardwaren ikke er fra en topmodel.

Læs også: Amerikanske toldere konfiskerer 2.000 OnePlus Buds ved en fejl – og praler med det

Jeg har blandt andet oplevet, at flere apps fryser og må genstartes. Her snakker vi blandt andet noget så simpelt som Messenger. Jeg vil tilføje, at det er en problematik, jeg møder ret ofte på tværs af prisklasser. I dette tilfælde sker det måske bare lidt oftere. Det er ikke nok til, at det er en dealbreaker. Men det fremhæver forskellen mellem en telefon til knap 3.000 kroner, og en telefon til 8.000 kroner.

Alt andet lige, er det forventeligt til prisen. Og hele øvelsen med at lukke alle apps, er ikke fremmed for de fleste Android-brugere. Så på den front tror jeg ikke, at den almindelige forbruger vil blive generet.

OnePlus’ ‘Sandstone-covers’ giver både telefonen noget greb og følelsen af, at telefonen er lidt mere premium. (Foto: Tech Tossen)

Gaming

Når det kommer til gaming synes jeg dog, at OnePlus Nord CE 2 klarer sig fint. På benchmarkmålinger scorer den ret middelmådigt, og man kunne frygte, at det ville sætte en stopper for tungere gaming. Men OnePlus’ gaming-mode gør åbenbart underværker her.

Nu spiller jeg ikke selv de tunge mobilspil til daglig længere. Men jeg har selvfølgelig afprøvet blandt andet Call of Duty Mobile. Og her møder jeg absolut ingen problemer. Om det er en kombination af OnePlus’ software, skærmens flotte farver, samt den hurtige opdateringshastighed på 90 Hz, tør jeg ikke sige med sikkerhed. Men spil kører glat og responsen fra touchskærmen er fremragende.

Et eller andet sted synes jeg faktisk, at inputresponsen er bedre i spil end daglig brug. Berøringer bliver registreret lynhurtigt og fejlfrit. Omvendt har jeg et par gange oplevet, at touchresponsen halter lidt, når jeg eksempelvis scroller gennem Ekstra Bladets hjemmeside.

Kamera

Hovedlinsen i OnePlus Nord CE 2 er på 64 megapixels, hvilket lyder rigtig fint på papiret. Men det fleste vil sjældent bruge funktionen, der udnytter alle de pixels. Det er både lidt ligegyldigt i daglig brug, og så låser det for nogle af de andre lidt mere interessante funktioner. Med andre ord, så er 64 megapixels rart at have, men bestemt ikke udslagsgivende for telefonen eller dens kamera.

Det er nemlig softwaren og alle de forskellige funtioner, som gør kameraet lidt spændende – og især til prisen. Optagefunktioner, som ‘Ultra Steady’, gør det lidt sjovere at optage video. Samtidigt er der ganske fine portræt- og makro-funktioner, der leverer billeder i en rigtig fin kvalitet. Herunder kan du se en række billeder, jeg har taget med OnePlus Nord CE 2. Jeg bruger primært min telefon til billeder af mine børn – men det er altså også en god test for et telefonkamera, at tage billeder af børn, der flyver rundt.

1 / 10

Men den funktion, der imponerer mig allermest, er Nat-tilstanden. Uden at nævne navne mener jeg, at det var en anden kinesisk producent, der i sin tid imponerede med samme funktion – dog i en telefon, der vist nok var dobbelt så dyr.

For at være helt ærlig, så er det jo ikke en funktion, der har nogen reel værdi. For når du tager billeder om natten, i dårlig belysning, bliver billederne bare ikke gode ligemeget hvad. Det er derfor, at de professionelle fotografer bruger enorme summer på lys og lamper, så de kan få den helt rigtige belysning. MEN… Det imponerer mig, hvor meget nattilstanden i OnePlus Nord CE 2 oplyser et ellers helt sort billede. Det bliver ganske vist en anelse grynet, men du er ikke i tvivl om, hvad motivet er.

Alt i alt, så tager telefonen nogle rigtigt fine billeder til hverdagsbrug. Jeg bruger mest min telefon til billeder af ungerne, hvilket også kan ses på de billeder, jeg har inkluderet her. Derfor er det vigtigt, at lukkehastigheden er hurtig – dette er afgørende for at få et skarpt billede af objekter i bevægelse. Og det har OnePlus helt styr på. Så den almindelige bruger vil blive fint tilfreds med kameraet, som ikke er sponsoreret af Hasselblad i denne omgang.

Opladning og batteri

Jeg kan ikke skrive stolpe op og stolpe ned om batteri og opladning. Men det gør altså en KÆMPE forskel med det her ‘SuperVOOC’-opladning. Som i øvrigt er OPPO’s patent oprindeligt – men sådan kan man jo godt dele lidt med søsterselskabet.

Det tager cirka en halv time at oplade det 4.500 mAh store batteri fra 0 til 100 procent. Og så får du strøm til en hel dag på den halve tid. Det betyder uendeligt meget for mig, at jeg bare lige kan toppe batteriet af i et kvarter, når jeg skal ud af døren. Og hvis vi går ud fra, at opladningen på 65 watt ikke slider unødigt på batteriet, så betyder det også noget for levetiden, at man ikke er tvunget til at oplade om natten, hvor telefonen vil være sat i stikket i mange flere timer end nødvendigt.

Den hurtige opladning gør generelt tingene lidt lettere og mere ubekymret på den front. Og hvis man ikke er interesseret i kamera, design og skærm, så kan vi vel alle samles om en mere ubesværet hverdag.

OnePlus Nord CE 2 kommer i en æske, hvor du ikke er i tvivl om, hvilken serie, den tilhører. (Foto: Tech Tossen)

Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord CE 2 er allerede i handlen. Den kan købes i udvalgte butikker og på OnePlus’ hjemmeside til 2.899 kroner – vel at mærke uden abonnement. Med abonnement hos teleselskaberne har jeg set den helt ned til 1.299. Men så binder du dig selvfølgeligt også i seks måneder.

Den endelige dom

Det kan godt være, at det er for længe siden, at jeg har testet et regulært flagskib, men jeg er imponeret over OnePlus Nord CE 2. Jeg vælger dog at tro, at OnePlus ganske enkelt har lavet en superfornuftig telefon på budget. Du får altså ikke meget for 2.899 kroner andre steder – med mindre du handler på dba.dk.

Jeg synes det er en flot designet telefon, med nogle fede funktioner. For mig er de største plusser uden tvivl opladning og skærmen. Men generelt gør den det godt over hele linjen. De største kompromiser skal findes i valget af materialer – mest plastikbagsiden. Men det er forventeligt til prisen.

Se også: Anmeldelse: OnePlus 9 – næsten hele pakken

OnePlus Nord CE 2 har ikke en eller anden vildt stor gimmick, der skal sælge telefonen, ligesom vi så ofte ser det på flagskibsmodeller. Men til gengæld er det en habil telefon, der er rar at bruge, og som leverer det, den lover – og endda lidt mere. Den kan aldrig få topkarakter, fordi, at der på grund af pris har måttet indgås nogle kompromiser. Men den kan få tæt på topkarakter – Så derfor giver jeg OnePlus Nord CE 2 4½ stjerner.

OnePlus Nord CE 2 får 4½ stjerner i min test! (Foto: Tech Tossen)
Exit mobile version