Tech Tossen

Anmeldelse: Roccat Burst Pro – High-spec-mus til god pris

Roccat Burst Pro (Foto: Roccat)

Roccat Burst Pro (Foto: Roccat)

Tyske Roccat, som hører under Turtle Beach-fanen, har lavet en ganske habil gamingmus – Roccat Burst Pro. Burst Pro er en letvægtsmus i en overkommelig prisklasse, som kommer med nogle af markedets bedste ‘skates’, herfra kalder vi dem bare glidefødder.

Fordele
  • Passer til de typer af greb
  • Roccat Swarm-software
  • Letvægt
  • Ekstremt gode glidefødder
  • Pris
Ulemper
  • Tager imod fingeraftryk med det samme
  • “Kun” 8 programmerbare knapper
  • En smule lille
Roccat Burst Pro fås i sort og hvid. (Foto: Roccat)

Design

Roccat Burst Pro har nogenlunde samme formfaktor, som de fleste andre af producentens mus. Umiddelbart ser det ikke ud som om, at der er gjort særligt meget for ergonomien. Men måske er det hele genistregen. For selvom du ikke får en futuristisk udseende gamermus, formet til at ligge perfekt i din hånd, så får du en mus, der umiddelbart kunne være en kontormus med lidt lys – som stadigvæk ligger rigtig godt i hånden. Dette gælder uanset om du er typen, der ‘kopper’ musen med hele håndfladen, eller kun bruger dine fingre til greb.

Læs også: Anmeldelse: Roccat ELO X Stereo – Det eneste du behøver

Jeg er ikke den store tilhænger af RGB, hvilket selvfølgelig er en smagssag. Men på Roccat Burst Pro synes jeg ikke, at jeg har de store indvendinger. Lyset er placeret to steder – i hjulet og på selve kroppen af musen. På kroppen er der tale om et ‘honeycomb’-mønster, hvor lyset er en anelse afdæmpet på grund af en overliggende “gennemsigtig” plade.

På undersiden kommer musen med markedets måske bedste glidefødder. Musen flytter sig simpelthen let på de fleste overflader. Roccat kalder det ‘Liquid Friction’, og sammen med den lave vægt giver det bare en lynhurtig mus. Roccat inkludere desuden et ekstra sæt glidefødder i pakken, så de kan udskiftes efter for megen slid.

Læs også: Microsoft lancerer rød controller til Xbox

Noget jeg måske mangler lidt, er et par ekstra programmerbare knapper. Roccat Burst Pro har 8 knapper, mens min normale mus fra Logitech har 10. Det kan godt gøre en forskel, hvis du bruger de ekstra taster. Derudover kan jeg personligt godt lide en lidt tung mus. Her er Burst Pro i den lave ende med sine 68 gram, men stadigvæk utroligt behagelig at bruge for en som mig.

Også selve størrelsen kan være en hæmsko. Musen måler 120 x 58 x 38,7 mm, hvilket kan gøre den en anelse for lille, hvis du har en stor hånd.

Roccat Burst Pro Specifikationer

Sensor ModelRoccat Owl-Eye
Følsomhed16,000 CPI
Polling Rate1,000 Hz
Programmerbare knapper8 (inklusiv 3 funktioner i hjulet)
RGB-zoner2
TilslutningUSB Type-A
Kabel1,8 meter flettet
Mål (LxBxH)120 x 58 x 38.7 mm
Vægt68g
Roccat Burst Pro har to RGB-zoner, hvoraf den ene er et ‘honeycomb’-mønster. (Foto: Roccat)

Ydeevne

Roccat Burst Pro kommer med Roccats Owl-Eye-sensor, som kan klare en hastighed op til 400 tommer per sekund – 400 IPS. Derudover understøtter den op til 16.000 DPI, hvilket er på niveau med mere high-end gamingmus på markedet.

Sensoren føles pålidelig, uanset om du indstiller den til 50- eller 16.000 DPI. Via Roccat Swarm-softwaren kan du indstille fem forskellige DPI-profiler, som du så kan skifte imellem med den dedikerede DPI-knap. Du kan også få en stemme til at fortælle dig, hvilken indstilling du er på – dog på engelsk.

Læs også: Anmeldelse: HP Envy All-in-One

Burst Pro er den første mus fra Roccat, der kommer med producentens Titan Switch Optical – den samme som du finder på Roccat Vulcan TKL Pro-tastaturet. Jeg skal prøve at forklare det helt kort: Højre og venstre tast på traditionelle mus reagerer ved metallisk kontakt. På Burst Pro reagerer tasterne, når de bryder en lille lysstråle – altså ikke ved fysisk kontakt. Dette skulle i korte træk forhindre slid, og, ifølge Roccat, registrere tryk op til 100 gange hurtigere.

I praktisk brug mærker jeg ikke den store forskel. Og jeg føler den samme taktile feedback, som ved alle andre mus. Du kan mærke og høre klikket, som det bør være.

Funktioner og software

Som de fleste andre af producentens produkter, fungerer Burst Pro med Roccat Swarm. Det er her, at du programmerer musen efter dine præferencer. Og du kan virkelig programmere alt!

Du har mulighed for at programmere ting som rullehastighed, tilt-hastighed og dobbeltklik. Der kan laves forskellige profiler til forskellige spil, og du kan ændre dine DPI-indstillinger. Der er også et par kalibreringsfunktioner, hvor softwaren eksempelvis vil foreslå en bestemt DPI-hastighed, baseret på en kort kalibrering.

Under avancerede indstillinger kan du vælge signalfrekvens, DCU og bevægelsesforudsigelse. Det er også herinde, du nulstiller indstillingerne, hvis du pludselig har rodet for meget, og lavet rav i den

Læs også: Anmeldelse: Microsoft Surface Studio 2

I forhold til de 8 knapper, kan de programmeres til to funktioner – en når du trykker på dem, samt en, når du trykker og holder Shift nede samtidigt. Det giver dig altså 16 tastefunktioner i alt, hvilket bør være nok til de fleste.

Sidst men ikke mindst, er der styringen af RGB-lyset. Roccat Burst Pro har som nævnt kun to zoner, så det er begrænset, hvor meget du har at lege med her. Der er dog forskellige temaer, som hjerteslag, åndedrag og AIMO intelligent lyssystem, ligesom der selvfølgelig også er en palet af farvevalg. Hvis du har andre af Roccats produkter, vil disse selvfølgelig kunne arbejde sammen med musen, så du får samme lys over hele linjen.

Den endelige dom

Roccat Burst Pro er en rigtig habil gamermus. Den er rimelig ‘plug and play’, hvilket gavner dig, hvis du ikke gider bruge tid på en masse indstillinger. Omvendt har du indstillingsmulighederne, hvis du har brug for dem.

Designet er godt og ergonomien er god. Det er ikke den absolut bedste mus på markedet, men den ligger bestemt i den højere ende. Personligt kan jeg godt være bange for, at den går hen og bliver lidt for lille og en anelse for let.

Læs også: KFC lancerer spillekonsol – KFConsole

I forhold til ydeevne kan den være med i toppen. Så hvis du kun tænker i kolde tal, er der ingen grund til at bruge penge på en dyrere mus.

Alt i alt er det bare en rigtig god mus, som ligger med i toppen af feltet uden helt at skille sig ud som den bedste. Derfor lander Roccat Burst Pro på flotte 4 stjerner.

Roccat Burst Pro lander på 4 stjerner. (Foto: Roccat/Tech Tossen)
Exit mobile version