Tech Tossen

Apple har lanceret iPhone 12 – her er et hurtigt overblik

Apple har endelig lanceret iPhone 12-serien. Det skete ved gårsdagens “Hi Speed”-event, hvor fire nye telefoner blev præsenteret. Fælles for alle fire er, at de understøtter det nye 5G-netværk og kommer med et nyt design. “Nyt design” er måske så meget sagt, for det minder en del om en efterhånden gammel iPhone-serie. Men det kommer vi til.

Læs også: De største nyheder fra Apple – iPad, Watch og iOS

Her er et hurtigt overblik over nyhederne til Apples iPhone 12-event:

iPhone 12 får nyt design og 5G

Den nye iPhone-serie kommer, som nævnt, med 5G-understøttelse og anderledes design. Designet ser nemlig ikke helt nyt ud. iPhone 12 har fået flade kanter og en rammer, der gør, at seriens design ligner det, vi så tilbage med iPhone 4 og iPhone 5. iPhone 12 på 6,1 tommer har, ligesom forgængeren, 2 kameraer på bagsiden, som begge understøtter nattilstand. Hele iPhone 12-serien understøtter 5G og så har glasset fået det, de kalder “Keramisk Skjold”. Ifølge Apple skulle glasset nu være 4 gange stærkere end på iPhone 11. iPhone 12 kan forudbestilles fra den 16. oktober, til priser fra 6.999 kroner.

iPhone 12 i blå. Det er tydeligt at se, at designet er inspireret af de noget ældre iPhone 4 og 5. (Foto: Apple)

iPhone 12 mini er mindre end iPhone SE – men med større skærm

Apple har lanceret en helt ny model i iPhone-serien – iPhone 12 mini. Telefonen kommer med nogenlunde samme specifikationer, som iPhone 12, men i en noget mindre pakke. Skærmen på iPhone 12 mini er blot 5,4 tommer, hvilket er lidt større end på den hidtil mindste iPhone SE. I sin helhed er iPhone 12 mini dog mindre end iPhone SE, på grund af kant-til-kant-display.

Den har altså en perfekt formfaktor til dig, der synes, at iPhone SE er for skrabet og samtidigt synes, at 6 tommer bliver for stort.

iPhone 12 mini kan forudbestilles fra den 6. november – med salgsstart den 13. november. Priserne starter ved 6.199 kroner.

iPhone 12 mini er markant mindre end iPhone 12. (Foto: Apple)

iPhone 12 Pro Max – den største iPhone nogensinde

Apple har ikke overraskende løftet sløret for endnu en Max-model. Denne gang i form af iPhone 12 Pro Max, der er den største iPhone til dato. Telefonen kommer med en skærm på 6,7 tommer og tre kameraer på bagsiden. Kameraerne byder blandt andet på 5 x optisk zoom, samt en LIDAR-sensor, der forbedrer augmented reality og giver hurtigere autofokus. Rammen på iPhone 12 Pro Max er lavet i rustfrit stål, i modsætning til non-Pro-modellerne, hvis ramme er aluminium.

Telefonen kan forudbestilles fra den 6. november, med salgsstart fra den 13. november. Priserne starter ved 9.699 kroner.

Læs også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Samtidigt har Apple løftet sløret for den mindre iPhone 12 Pro(ikke Max). Denne version kommer med nogenlunde samme specifikationer, men nøjes med en skærm på 6,1 tommer. Telefonen kan forudbestilles fra den 16. oktober, med salgsstart den 23. oktober. Priserne starter fra 8.899 kroner.

iPhone 12 Pro-duoen er selvfølgelig Apples mest kraftfulde hidtil. (Foto: Apple)

Flere nyheder fra Apple

Udover telefonerne, har Apple lanceret en ny smarthøjtaler, i form af HomePod mini. Den er desværre ikke så relevant for os i Danmark, da den, ligesom forgængeren, ikke officielt kommer på det danske marked. Mere interessant er det, at Apple har sløjfet noget af tilbehøret i iPhone-salgsæskerne.

Det betyder, at du fremover KUN vil få et opladerkabel med til din nye iPhone. Apple har således valgt ikke at inkludere selve adapteren, ej heller de kablede hovedtelefoner, EarPods. Har du ikke selv en USB-C adapter, skal du derfor købe den ved siden af.

Apple siger selv, at beslutningen er taget fra et miljømæssigt standpunkt, og ikke for at tjene flere penge på mersalg.

Drop iPhone 12 og spar penge

Nu hvor iPhone 12 er lanceret, vil priserne på iPhone 11-serien unægteligt falde. Forskellen fra sidste års iPhone til dette års ditto, kan dog være irrelevant for dig. Hvis du kan undvære den nye MagSafe-opladning – hvor magneter fastholder din telefon til en trådløs oplader – og du måske ikke ser noget interessant i det nye, gamle design, så skal du måske gå efter en ældre model.

Læs også: Sony lancerer Xperia 5 II

Som almindelig forbruger vil du ikke mærke den vilde forskel i de to generationer. Apple gør som regel et sublimt stykke arbejde, når det kommer til at optimere software til deres enheder. Du vil derfor opleve, at du får stort set samme brugeroplevelse med en iPhone 11, som med en iPhone 12.

Exit mobile version