Tech Tossen

Apple lader dig deaktivere nattilstand i iOS 15 som standard

iPhoenkamera. (Foto: TheRegisti @Unsplash)

iPhoenkamera. (Foto: TheRegisti @Unsplash)

Apple introducerer en ny kamerafunktion i det kommende styresystem til iPhone. I iOS 15, som systemet hedder, bliver det muligt at slukke for kameraets nattilstand. Nattilstand har ellers været en funktion, som kamerasoftwaren selv har administreret hidtil. Hvis et billede ser ud til at blive for mørkt, har telefonen simpelthen selv valgt nattilstanden.

Læs også: Gå tilbage til iOS 4 med en app

Det har dog været muligt at slukke for nattilstand, hvis det ikke har givet mening for brugeren under et specifikt billede. Til gengæld har softwaren i iPhone-kameraer indtil nu automatisk genaktiveret funktionen den efterfølgende gang, hvor den har vurderet, at nattilstand skulle bruges.

Fremover bliver det imidlertid muligt at have nattilstand deaktiveret som standard. Det betyder med andre ord, at kameraet ikke selv aktiverer funktionen, når softwaren registrerer et behov – beslutningen om at bruge nattilstand i iOS 15 vil dermed helt og holdent være din egen.

Sådan deaktiverer du nattilstand i iOS 15

Når dette er gjort, vil din iPhone huske dit seneste valg. Hvis du tidligere har slået funktionen fra, vil den således ikke blive automatisk aktiveret igen. Det er ikke verdens allerstørste ændring. Det er dog en af de små funktioner, som godt kan være lidt irriterende, når telefonen igen og igen vælger at aktivere den, måske lidt imod din vilje.

Læs også: Video: Apple AirTags anmeldelse

iOS 15 er i åben beta lige nu, hvilket er sidste skridt inden den endelige lancering. Styresystemet forventes at rulle ud i sin færdige version i løbet af september 2021.

Exit mobile version