Tech Tossen

Danske virksomheder rammes hårdt af Emotet

Det berygtede botnet, Emotet, blev i starten af 2021 lukket af myndigheder. Nu er den tilbage, som en af de største cybertrusler mod især danske virksomheder, viser en ny rapport.

Læs også: Ny malware rammer virksomheder via Android-telefoner

Check Point Software Technologies kunne for nylig afsløre, at det berygtede botnet, Emotet, er genopstået. Nu viser den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Research, at Emotet er strøget direkte ind på listen som den femte største cybertrussel mod danske virksomheder. Emotet-malware har således ramt 3 pct. at alle danske virksomheder i november. På verdensplan er det blot 1,7 pct., der er blevet ramt af Emotet.

Ifølge Check Point bliver Emotet lige nu spredt via phishing e-mails. Disse lokker medarbejderne til at åbne inficerede filer, der udgiver sig for at være legitime word-, excel- og Zip-filer.

Læs også: Sådan undgår du at blive offer for cyber-angreb via mail

“Emotet er et af de største botnets nogensinde og er til dels skyld i den eksplosion af ransomwareangreb, vi har set de sidste par år. Derfor er det også dybt bekymrende, at Emotet er tilbage med så voldsom styrke, at de går direkte ind som den femte største cybertrussel mod danske virksomheder,” udtaler Niels Zimmer Pousen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark og forsætter:

“Vi ved, at Emotets malware bliver spredt via vedhæftninger i phishing e-mails, men senest har vi set, at det også spredes via installationsfiler, der udgiver sig for at være software fra Adobe. Derfor er det vigtigt, at virksomheder er på forkant med cybertruslerne, og ikke mindst uddanner deres medarbejdere i at spotte ondsindede mails og filer.”

Læs også: Sikkerhedsbrist fundet i enheder med chipset fra MediaTek

Den største cybertrussel mod danske virksomheder lige nu, er i øvrigt Formbook, der i november ramte 4,36 pct. af alle danske virksomheder.

Exit mobile version