Tech Tossen

De bedste gratis spil til børn

Børnespil kan godt være en dyr fornøjelse. Men Tech Tossen har samlet fem af de bedste gratis spil til børn lige nu.

Børnespil kan godt være en dyr fornøjelse. Men Tech Tossen har samlet fem af de bedste gratis spil til børn lige nu.

Hvis du ligesom jeg har små poder rendende rundt i hjemmet, som på den ene eller anden måde er fascineret af videospil, ved du måske også, at det kan være en bekostelig affære at købe spil til enten PlayStation, computer, Nintendo eller Xbox. I denne artikel har jeg lavet en liste, med en håndfuld drøngode børnespil. Fælles for de fem spil er, at de er ganske gratis og egner sig til børn i alderen 4 år og opefter.

Læs også: De bedste børnespil – 3 til 10 år

Brawlhalla – En gratis Super Smash Bros-klon

Et rigtigt underholdende spil, som både er gratis og godt til børn, er Brawlhalla. Spillet er udgivet til alle konsoller, samt PC, iOS og Android. Derudover kommer det med fuld cross-play-understøttelse. På den måde er der rig mulighed for at spille med venner og familie, selvom I måske ikke spiller på samme platform.

Spillet i sig selv er et simpelt men underholdende 2D-kampspil. Grafikken kan sidestilles med de populære Rayman-spil, mens selve gameplayet mider om Nintendos klassiker, Super Smash Bros. Som udgangspunkt er det kvit og frit at spille. Men som det efterhånden er med de fleste spil, er der mulighed for at tilkøbe genstande og figurer for rigtige penge. Derfor er det en god idé at sætte forældrekontrol på, så ungerne ikke uforvarende misbruger dankortet.

Når det så er sagt, er der ikke noget med tidsbegrænsning eller lignende. Og der er fri adgang til online multiplayer, såvel som offline ‘sofaspil’, hvor op til fire personer kan spille på samme konsol.

Platforme:

Rocket League – Hot Wheels møder FIFA

Rocket League er en anelse speciel i denne sammenhæng, fordi det først blev gratis i slutningen af 2020. Indtil da, måtte du til lommen og købe spillet. Formålet er såre simpelt – du skal spille fodbold fra en lille racerbil. Se på det, som Hot Wheels møder FIFA. Det er voldsomt vanedannende, og har en kæmpe fanskare i esportsmiljøet. Der er ingen våben, intet dårligt sprog og ingen vold – andet end de gange man kører ind i sin modstander – hvilket gør dette til et af de mest oplagte gratis spil til børn. Derudover understøtter dette spil også cross-play, så du og dine børn kan spille med og mod venner på andre platforme.

Fordi der netop er så stort et fællesskab på tværs af køn og aldersgrupper, vil jeg understrege, at det altid er en god idé at sikre dig, at dine børn kender dem de eventuelt snakker med i spillet. Især hvis vi snakker de helt unge spillere.

Platforme:

Frozen Free Fall – Hyggelig hjernegymnastik

Dette spil henvender sig til de lidt større børn. Min fireårige har i hvert fald svært ved at mønstre den logik, der skal til for at spille. Til gengæld er han vild med Frozen og de forskellige karakterer. Frozen Free Fall er en interaktiv sneboldkamp, hvor det går ud på at ramme sin modstander med så mange snebolde, som overhovedet muligt. Det foregår i et “bedst ud af tre”-format, hvor den første til at vinde to runder, vinder hele kampen.

Måden hvorpå du får sendt en snebold i synet på din modstander, er at samle ensartede juveler. Konceptet har været populært i mange år – en af de større succeser er måske Candy Crush, hvor det i stedet er slik, man skal have på stribe. Det er simpelt, men det er samtidigt stimulerende og sund hjernegymnastik.

Desværre er det sådan, at du kun har adgang til to af figurerne med gratisversionen. Hvis du skal have den såkaldte “Multiplayer Character Pack”, så koster det altså 155 kroner i skrivende stund. Grundspillet er dog stadigvæk fuldstændigt gratis, hvorfor Frozen Free Fall rettelig er med på listen over de bedste gratis spil til børn.

Platforme:

Island Saver – Det bedste gratis spil til børn lige nu

Island Saver er en skjult perle og et af det absolut bedste gratis spil til børn – især de lidt yngre børn. Spillet er udviklet af skotske Stormcloud Games og udgivet af National Westminster Bank. Ja! Island Saver er udgivet af en bank, og der er faktisk en rigtig fornuftig forklaring.

For der er tale om et læringsspil, som er noget af det mest veludførte, jeg nogensinde har set i genren. Det er godt nok på engelsk, men hvis du sidder med dit barn, kan I hurtigt få timer til at gå med både at spille, såvel som at forklare, hvorfor nogle handlinger er nødvenige.

I spillet er du en biolog af en art, der ankommer til en tropisk ø – der er flere områder, som oplåses hen ad vejen. Nå, men øen er i en slem forfatning. En papegøje forklarer dig, at folk smider så meget skrald i havet, at det skyller op på øen og ødelægger miljøet. Bevæbnet med en “Recycle Gun” – en genbrugspistol – er det nu dit job at rydde op.

Dette gør du ved at samle flasker sammen, som du efterfølgende deponerer i en pantautomat, der så betaler en mønt for hver tiende flaske. Mønterne skal du bruge til at købe videre adgang. Men det stopper ikke her! For at pantsystemet fungerer, er du nødt til at betale skat. Den ligger på ti procent, så for hver tiende mønt du tjener, kommer skattefar og tager en enkelt. Lidt irriterende, men nødvendigt for at pantautomaterne vedligeholdes. Dertil kommer rensning af områder, som er smurt ind i en olielignende substans. I takt med at områderne bliver rene, dukker flere af øens forskellige dyrearter op. Disse giver både penge og hjælper til at komme ind på områder, der ellers er lukkede.

Min fireårige har en fest med det her spil. Og jeg tror og håber på, at han er blevet lidt klogere af det. Hvad end det handler om ikke at smide skrald i naturen, gå ned med pantflasker eller bare generelt penges værdi. Island Saver skal fremhæves som det måske allerbedste gratis spil til børn lige nu.

Platforme:

Dungeon Defenders II – Underholdende rollespil til store og små

Dungeon Defenders II er måske til de lidt større børn – det er i hvert fald vurderet til at egne sig bedst til 12-årige og opefter. Når det så er sagt, ser jeg intet problem i at lade yngre børn spille det. Grafikken har det der underholdende tegneseriepræg, hvortil der også er lagt en god portion humor. Et eksempel er din hvide undertrøje med de røde hjerte, som du starter med.

Selve gameplayet er en blanding af tower defense og rollespil. Du skal beskytte din base mod bølger af fjender. Dette gøres ved at kombinere beskyttende tårne med din egen slagkraft. Der er muligheder for at stige i niveau, låse op for nye tårne og nye våben og meget mere.

Der er mange timers gratis underholdning i spillet, som derfor også er på vores liste over de bedste gratis spil til børn.

Platforme:

Læs også: Stå sammen hver for sig – De bedste online multiplayerspil til at holde sammen under Coronavirus

Det her var mit bud på de fem bedste gratis spil til børn lige nu. Der er lidt til en hver smag og en hver aldersgruppe. Især Brawlhalla og Island Saver er i mine øjne fantastiske. De egner sig virkelig godt til børn på hver deres måde. Sidder du med et forslag til et vildt godt gratis spil, der egner sig til det yngre publikum, så smid en kommentar og hjælp de andre læsere på den måde.

Exit mobile version