Tech Tossen

Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Apple har for nyligt lanceret den nyeste generation af iPad Pro. Og selvom det vanen tro er et ganske flot udført stykke elektronik, så er det svært at overbevise sig selv om, at den er pengene værd. Vi har listet en række årsager til, at du ikke bør købe den nye iPad Pro – der er selvfølgelig også et par grunde til, at du godt kan investere i Apples seneste tablet.

Læs også: Apple iPhone 12 bliver ikke udskudt alligevel

Forbedringerne er til at overse

Selvom det er to år siden, at Apple sidst lancerede en iPad Pro, hvilket svarer til 25 år i den teknologiske verden, så er forbedringerne ved den nye iPad til at overse. Et godt eksempel er, at Apples seneste iPhone-serie bruger Apples nyeste chip, A13 Bionic. iPhone 11-serien blev som bekendt lanceret i september, og her 6 måneder senere, har Apple alligevel valgt at lancere en “Pro”-tablet med en A12-chip. A12 er samme chip, som bliver brugt i iPad Pro fra 2018 – dengang hed den A12X, i dag hedder den A12Z.

Den minimale forskel i navnet overføres direkte til ydeevnen, hvor iPad Pro (2018) og iPad Pro (2020) scorer nærmest ens på diverse benchmarktests. I nogle tilfælde er den nyere tablet endda langsommere end den gamle – for eksempel ved eksportering af 4K-videoprojekter. Det skyldes nok primært, at iPad Pro allerede i 2018 var langt kraftigere, end udbuddet af applikationer krævede, hvor den nu passer bedre til markedet. Inden det lyder som om, at den nye iPad Pro er det argeste møg, så er der altså også positiver ved den nye tablet.

Således ser det nye, bedre iPad-kamera ud.

Bedre kamera, mere lager, flere RAM – samme pris

Når jeg siger, at du ikke skal købe den nye iPad Pro, så er det fordi jeg går ud fra, at du allerede ejer 2018-modellen eller en anden nyere iPad. Men hvis du ikke har investeret i en af Apples tablets indenfor de sidste 3-4 år, eller det er første gang du skal over i en Pro-model, så er der masser af grund til at kigge efter den nye iPad Pro.

For det første kommer den nye model med en 10 megapixels ultravidvinkellinse, samt en 3D-dybdesensor. Det er selvfølgelig en gedigen opdatering, hvis du går op i din tablets kamerafunktioner. Derudover kommer den nye iPad Pro med minimum 128 GB intern lagerplads og 6 GB RAM. Netop 6 GB RAM fås ikke i 2018-modellen, med mindre man vælger versionen med 1 TB lagerplads. Det bedste ved det hele er, at den billigste 202-model koster nøjagtigt det samme, som den billigste 2018-model. 2020-modellen er bare bedre.

Læs også: Hacker har stjålet kildekode til Xbox Series X grafik

Derfor skal du købe – og derfor skal du undlade at købe

Konklusionen er ganske ligetil: Hvis du i forvejen ejer en iPad Pro, så er der absolut ingen grund til at købe den nyligt lancerede model. En ting er, at forbedringerne er minimale, en anden ting er, at det forlyder, at Apple lancerer en “rigtigt opdateret version” sammen med den kommende iPhone i september. Det forventes altså, at vi kommer til at se en iPad-serie med ordentlige forbedringer allerede om et halvt år – den nuværende var med andre ord en halv løsning.

Hvis du til gengæld ikke har en iPad Pro i forvejen, og nu skal til at investere i en, så er den nye iPad Pro selvfølgelig det oplagte valg. Den er trods alt en kende bedre end den ældre version, og så koster den det samme. Derfor er det også hul i hovedet at gå efter den ældre model.

Exit mobile version