Tech Tossen

Det bedste PC-tilbehør – februar 2022

Gaming PC. (Foto: Seyed Sina Fazeli @Unsplash)

Gaming PC. (Foto: Seyed Sina Fazeli @Unsplash)

Hvis du er PC-gamer ved du højst sandsynligt, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilket tastatur og mus, du bruger. Det kan også være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilket mærke der er bedst. I denne guide giver jeg mit bud på det bedste tilbehør til PC i februar 2022.

Læs også: Guide: De bedste in-ear hovedtelefoner 2021

Roccat Vulcan TKL Pro – kompakt og lynhurtigt

Vulcan-serien fra Roccat er super fed, hvis du spørger mig. Børstet stål og svævende taster – det er superfedt! (Foto: Roccat)

Når det kommer til tastaturer, har jeg meget svært ved at finde en producent, der overgår Roccat. Jeg har prøvet en del forskelligt, fra blandt andre MAD CATZ og ASUS. Men Vulcan-serien fra Roccat er uden sammenligning min absolutte favorit. Der findes efterhånden en del forskellige modeller i serien. Men den, der har fundet vej til listen over det bedste PC-tilbehør i februar 2022, er Roccat Vulcan TKL Pro.

Vulcan TKL Pro er et kompakt tastatur, som byder på alt det, en hver gamer ønsker sig i et tastatur. Det er først og fremmest utroligt lækkert at skrive på. Det kommer med lynhurtige optiske taster, som de fleste vil sætte utroligt stor pris på, når de gamer. De optiske taster har desuden en levetid på 100 millioner tryk. Derudover synes jeg selv, at designet med basen i børstet stål, samt de “svævende” taster, er super fedt. Og så er der selvfølgelig det obligatoriske RGB-lys, som er et “must have” på et hvert teenageværelse.

Roccat Vulcan TKL Pro er netop blevet lanceret i “Arctic White”, men fås også i sort. Du kan læse mere om tastaturet her. Vil du hellere have et tastatur, som ikke er kompakt, kan jeg varmt anbefale de andre modeller i Vulcan-serien.

MAD CATZ R.A.T PRO X3

MAD CATZ R.A.T PRO X3 kan tilpasses helt efter dine ønsker – og så ligner den noget fra Transformers. (Foto: MAD CATZ)

Hedengangne MAD CATZ lavede både fremragende tastaturer og mus – og rat, og controllere til Rock Band, og meget mere – i perioden fra cirka 1989 til 2017, hvor selskabet gik konkurs. Efterfølgende er MAD CATZ vendt tilbage med nye ejere, dog uden at gøre det stor væsen af sig herhjemme. En af grundene hertil er måske, at deres tastaturer endnu ikke kommer med nordisk layout. Så dem ser vi bort fra på denne liste.

Til gengæld har MAD CATZ lavet den måske vildeste gaming-mus, jeg nogensinde har set. Derfor skal MAD CATZ R.A.T PRO X3 selvfølgelig også med på listen over det bedste PC-tilbehør i februar 2022.

Jeg har prøvet R.A.T PRO X3 Supreme, som er et begrænset oplæg af musen, der kommer med en masse tilbehør. Men essensen og specifikationer er de samme, som “non-Supreme-modellen”. Musens tilpasningsmuligheder er helt vilde. Mere eller mindre hver en del kan udskiftes efter behov. Det gælder alt fra de keramiske “skates” på bunden, som er let udskiftelige via magnet, til håndstøtten og tasterne. Derudover ligner det bare noget fra transformes, hvilket giver den der “WOW-effekt”, vi alle gerne vil have.

I forhold til specifikationer, snakker vi blandt andet 16000 DPI, 400 IPS og acceleration på 50G. Det er altså en helt okay mus til dine skydespil. Du kan læse mere om den her.

Logitech G923 Trueforce

Logitech Trueforce G923. (Foto: Logitech)

Den næste på listen er ikke umiddelbart tilbehør til PC, men mere et allround rat til på PlayStation, Xbox og PC. Ikke desto mindre er det et rimeligt habilt et af slagsen. Der er tale om Logitech G923 Trueforce, som producenten selv kalder et “simulatorracerrat”. Der synes jeg ikke helt, vi er.

Men når det så er sagt, fortjener G923 Trueforce en plads på listen over bedste PC-tilbehør i februar 2022 fordi, at rattet tilbyder en fornuftig indgang til sim-racing. Hvis du er glad for bilspil, og gerne vil i gang med sim-racing, kan det nemlig virke som en dyr hobby at komme i gang med.

Bare et professionelt rat koster mange tusinde kroner i sig selv. Dertil kommer playseats og skærm. Så hvorfor ikke starte ud lidt lettere? – Her kommer Logitech G923 ind i billedet.

I skrivende stund kan du finde rattet til cirka 2.400 kroner. Og for det beløb får du et fuldt programmerbart rat, som kan bruges til langt de fleste bilspil og racing-sim-spil.

ROCCAT Elo 7.1 Air

ROCCAT Elo 7.1 Air. (Foto: ROCCAT)

En hver gamer ved, hvor vigtigt det er med ordentlig lyd. Hvad end det er for at høre fjenderne komme i skydespil, eller fordybe sig i et storladent RPG. Og her er Elo 7.1 Air fra Roccat en rigtig god løsning. Headsettet tilbyder fuld 7.1-surround til både PC, PlayStation og Nintendo Switch.

På PC får du Roccat Swarm-softwaren, som hjælper dig med at tilpasse lyden helt efter dine præferencer. Og det genopladelige batteri tilbyder op til 24 timers spiltid.

Hvis du både er PC- og PlayStation- eller Nintendo-gamer, er Roccat Elo 7.1 Air et rigtigt godt headset i et helt fornuftigt prisleje. Derfor er det også på listen over det bedste PC-tilbehør i februar 2022.

Exit mobile version