Tech Tossen

Dota 2-spillere bliver udelukket frem til 2038

I morgen starter den næste ranked sæson i Dota 2, hvilket betyder, at holdet bag spillet er ved at tynde ud i de mere problematiske spillere. Valve, der både udvikler og udgiver Dota 2, har offentliggjort at folk, der ikke overholder reglerne, vil blive udelukket i bølger. Den første bølge af de såkaldte bans startede i går, hvilket nok har medført en del chok blandt Dota-spillere.

Flere spillere har nemlig fået besked om, at de er banned frem til den 19. januar 2038, hvilket ligger cirka 19 år ude i fremtiden. Det har selvsagt fået folk til tasterne, og mængden af utilfredse spillere på både Dotas Steam forum og subreddit er eksploderet siden i går. Der er da heller ikke noget at sige til, at folk er utilfredse med at blive udelukket i næsten to årtier.

2038 lyder pludselig ikke så slemt alligevel…

Virkeligheden er dog en anden, og den er bestemt ikke bedre end 19 års udelukkelse. Den specifikke dato, 19. januar 2038, er nemlig det absolut seneste, man kan planlægge i et 32-bit system. I realiteten betyder det faktisk, at de spillere, der er udelukket frem til 2038, er udelukket på livstid.

Ifølge Valve vil der fremover komme ugentlige udelukkelser, som vil blive udstedt uden forudgående advarsler. De konti, der bliver udelukket, vil også få deres tilhørende telefonnumre udelukket fra ranked matchmaking. Derudover har Valve rullet et hotfix ud, der forhindrer såkaldte smurf-accounts i at deltage i spil uden et unikt telefonnummer tilknyttet.

Exit mobile version