Tech Tossen

F1 2021 udgives til PlayStation, Xbox og PC den 16. juli

F1 2019. (Foto: Tech Tossen)

F1 2019. (Foto: Tech Tossen)

Jeg ELSKER bilspil, og især racing-sim-spil, hvor Codemasters F1-serie må siges at være blandt de allerbedste. Nye spil i serien plejer at kommer midt i sæsonen, og i år er ingen undtagelse. Det er nemlig blevet offentliggjort, at F1 2021 udgives den 16. juli – og spillet kan forudbestilles allerede nu.

Læs også: EA Access og Origin Access bliver til EA Play

F1 2021 kommer med store nyheder i spillet, såvel som udenfor spillet. Hvis vi starter med nyheder udenfor spillet, så købte EA Codemasters – som udvikler F1-spillene – tilbage i februar. Beløbet lød på svimlende 1,2 milliarder dollars. Til den pris har EA selvfølgelig også fået serier, som Dirt, Grid og F1.

Måske sidder du nu og tænker “Åh nej, ikke EA”. Spilselskabet har været berygtet for at udgive spil, som ikke er helt klar endnu. Det har betydet en lang række børnesygdomme, som efterfølgende er blevet rettet med opdateringer. Derudover er EA også udskældt for deres overdrevne brug af de såkaldte mikrotransaktioner, hvor du kan bruge rigtige penge, for at få mere indhold, som eksempelvis “skins” – og i ekstreme tilfælde endda betale dig til en fordel, såkaldt “pay to win”.

Læs også: Sådan bruger du EA Play med Xbox Game Pass på PC

Her kan jeg berolige dig en smule og sige, at Codemasters var i fuld sving med at udvikle F1 2021 LÆNGE før EA kom ind i billedet. Så jeg forventer et ligeså veludført spil, som alle andre år. I forhold til mikrotransaktionerne, så blev de faktisk introduceret i F1 2020. Så hvis de er til stede i F1 2021, kan vi ikke rigtigt klandre EA. F1 2021 er i øvrigt EA’s første Formel 1-spil, siden de i 2003 udgav “F1 Career Challenge”.

F1 2021 kommer med en ny karriere

Spillet kommer med nogle ret interessante nyheder. Den første er en såkaldt “story mode”, som har fået navnet Braking Point. Hvis du kender lidt til andre sportsspil fra EA, kommer du måske til at tænke på “The Journey” i FIFA eller “Longshot” i Madden NFL. Hele konceptet “at spille en historie” i sportsspil er lige i EA’s ånd.

Læs også: E3 2021 bliver digital i år og det er gratis at deltage

Men faktisk har Braking Point været under udvikling i flere år, udtaler Codemasters i en pressemeddelelse. Derudover fortæller EA blandt andet følgende om den nye spiltype: “Du starter i Formel 2 og forsøger at få succes på den store scene. Braking Point fordyber spillerne i den glamourøse verden af ​​F1 og giver en smag af livsstilen både på og uden for banen: de rivaliseringer, følelser og dedikation, der er nødvendige for at konkurrere på højeste niveau”.

Selve karrieren, som du måske kender den fra tidligere spil i serien, har også fået nye funktioner i F1 2021. Mest interessant er det måske, at man nu kan spille karrieren to mand. Det vil sige, at du kan spille med eller mod en af dine venner online. Det lyder rigtig fedt – især hvis F1 2021 understøtter crossplay. På den måde vil du kunne spille med og mod andre, selvom i ikke benytter samme platform. Dette er dog hverken be- eller afkræftet af EA endnu.

Flere baner og nye funktioner

En anden ny funktion i karrieredelen er “real-season start”. Det går i al sin enkelthed ud på, at du kan starte en karriere på hvilket som helst tidspunkt at den rigtige Formel 1-sæsom – altså den du ser i TV. Her vil du så starte der, hvor sæsonen er nået til i virkeligheden, og med det antal point, som kørere og konstruktører har på det givne tidspunkt. Hvis EA og Codemasters så også opdaterer bilernes styrkeforhold, bliver det rigtig fedt.

Som en del af Codemasters ‘post-launch roadmap’ får du også tre nye baner ganske gratis. Disse kommer som gratis udvidelser hen ad vejen. Derudover vender en række velkendte spiltyper tilbage, heriblandt “My Team”, split screen til to spillere og muligheden for en kortere sæson.

Læs også: Sony giver 10 gratis PlayStation-spil dette forår

F1 2021 kan som nævnt allerede forudbestilles nu, og det ser ud til, at Deluxe Edition giver tre dages tidlig adgang. Spillet kommer til PC via Steam, samt til Xbox- og PlayStation-konsoller. F1 2021 er desuden optimeret til både PlayStation 5 og Xbox Series X/S, og så får du gratis opgraderinger, hvis du køber PlayStation 4- og Xbox One-versionerne. Det vil sige, at du både får det til PlayStation 4 og 5, eller Xbox One og Series X/S uden merpris. (Følg lige med her, Activision)

Exit mobile version