Tech Tossen

FIFA 20 Demo er ude nu

EA Sports FIFA 19 lever lige nu på de sidste krampetrækninger inden udgivelsen af FIFA 20. Det næste spil i serien af EA Sports fodboldspil har udgivelse den 24. september, med en række muligheder for at spille spillet med tidlig adgang inden da. Nu er der imidlertid kommet en meget lille smagsprøve på, hvad det kommende FIFA-spil kan tilbyde, i form af den årlige demo.

Som sædvanligt indeholder demoen en god håndfuld hold, som kan spilles i en af de traditionelle spildele – i år er det UEFA Champions League gruppespillet, samt en smagsprøve på de nyheder spillet måtte have. Den store nyhed i år er VOLTA, hvilket i bund og grund er gadefodbold, men det kommer vi til.

Jeg ved godt, at der er langt fra demo til det fulde spil, men på den klassiske spildel er der ikke meget nyt at finde. Kommentatorerne er de samme, i hvert fald i UEFA-regi, og styringen virker ikke mærkbart ændret. EA Sports kommer selvfølgelig med de klassiske påstande om, at fysikken er ændret, styringen er mere realistisk og spillet generelt er forbedret. Men lad os kalde en spade for en spade, FIFA 20 virker ikke meget anderledes end FIFA 19. Det positive ved demoen, set med danske øjne, er dog, at vi er ret godt repræsenteret på spillerfronten. Hele fire danske spillere har fundet vej til FIFA 20 demoen i form af Jacob Bruun Larsen(der i øvrigt har fået et gevaldigt nøk op på sin rating), Thomas Delaney, Andreas Christensen, og selvfølgelig Kong Christian Eriksen.

Desværre for den stakkels Christian, har EA Sports åbenbart valgt at tegne ham som et rumvæsen. Han ser helt skæv ud i spillet, hvilket I kan se herunder. Forhåbentlig får de rettet det inden udgivelsen af det fulde spil.

VOLTA er den nye satsning

Efter at have afsluttet “Rejsen” i FIFA 19, skulle der jo komme noget nyt i dette års FIFA-spil. Den har EA Sports kringlet med tilføjelsen af VOLTA. VOLTA er en spildel, der tager fodbolden tilbage til hvor det startede. Dog med den tilføjelse, at spillerne her ikke er børn på gaden, men fuldblods akrobater, der kan få en bold til at opføre sig som om den er levende.

Egentlig virker VOLTA som en genudgivelse af de populære FIFA Street-spil, der havde sin storhedstid tilbage i 00’erne. Det er svært at dømme ud fra demoen, hvorvidt det egentlig er underholdende. Mulighederne i VOLTA er meget begrænsede, og man får slet ikke mulighed for at udforske alle spildelens facetter. Ud fra demoen virker det mere som et reklamestunt, end en brugbar spildel. Styringen er klodset, og efter de første to minutter er det faktisk ualmindeligt kedeligt. Derfor har jeg også kun inkluderet et meget kort klip herunder, for lige at give en idé om gameplayet.

Hvis ikke der er en markant forskel fra demo til fuld release, så tror jeg, at FIFA 20 render ind i en stor håndfuld verbale øretæver. Det er i hvert fald ærgerligt, at være tvunget til at betale for ingenting. Vi venter med en egentlig vurdering til det fulde spil.

FIFA 20 demoen kan downloades til PC via Origin, eller til Xbox og PlayStation via deres respektive butikker.

Exit mobile version