Tech Tossen

Google vil hjælpe dig med at foretage det bedste valg for vores klima

Google. (Foto: Solen Feyissa @Unsplash)

Google. (Foto: Solen Feyissa @Unsplash)

Google lancerer en række værktøjer, så du blandt andet kan vælge den mest miljøvenlige rute i Maps, samt det bedste fly og hotel for vores klima. Alene opdatering i Maps har en klimaeffekt, der svarer til op mod 200.000 færre biler på vejene. Samtidig lanceres en ny søgeoplevelse for klimaforandringer.

Læs også: Google vil lade dig bruge din telefon som controller til Stadia

Brugere af Google Maps vil fremover få foreslået den bedste rute for vores klima, når de beder om rutevejledning. Ruten bliver desuden automatisk foretrukket, hvis den vurderes at være lige så hurtig som den hurtigste rute. Ifølge Det Internationale Energiagentur står biltrafik for 75% af verdens udledninger på transportområdet. Den nye funktion, som ruller ud i USA nu og i Europa i 2022, vil ifølge Googles fremskrivning spare én million ton kulstofemissioner om året. Det er hvad der svarer til at fjerne 200.000 biler fra vejnettet. 

“De nye funktioner skal opmuntre de milliarder af mennesker, som hver dag bruger Googles tjenester, til at vælge de bæredygtige alternativer. Hverdagens bittesmå valg – såsom valget af rutevejledning – kan have en stor effekt, når en tilstrækkelig stor gruppe af mennesker træffer dem,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef i Google i Danmark.  

Rejs mere klimavenligt

Klimatiltagene omfatter, foruden Maps, blandt andet også søgemaskinen. I løbet af oktober bliver brugere mødt af et nyt design, når de søger efter begreber beslægtet med “klimaforandringer”. Her bliver der i større grad vist information fra anerkendte kilder. Heriblandt FN. Desuden bliver effekten af klimaforandringer forklaret, ligesom der kommer bud på, hvad man kan gøre for at leve mere bæredygtigt. 

Læs også: Google vil fremhæve lokale anmeldelser i Play Butik

I rejsetjenesten Travel kan brugerne se, hvor store kulstofemissioner der er forbundet med en specifik flyrejse. Hver flyrute får et mærkat, som indikerer størrelsen på flyrejsens klimaaftryk. Samtidig kan man for hvert hotel under Travel læse om deres forsøg på at reducere affaldsmængder, energi- og vandforbrug. 

“Lanceringen er et naturligt skridt for Google i den fælles klima-kamp, som vi alle befinder os i. Vi har været CO2-neutrale siden 2007, og vi matcher hele vores elforbrug med vedvarende energi. Men når vi er i kontakt med så mange brugere hver dag, har vi også et ansvar for at give dem muligheden for at kunne træffe de grønneste valg,” siger Jesper Vangkilde.

Fakta: De nye initiativer

Læs også: Video: Anmeldelse af Google Nest Hub 2. Gen

Du kan læse mere om tiltagene på Googles officielle blog. (På engelsk)

Exit mobile version