Tech Tossen

Her er de største nyheder fra “Apple Spring Loaded”

Apple Spring Loaded. (Foto: Apple)

Apple Spring Loaded. (Foto: Apple)

Apple har netop færdiggjort årets første store event, som løb af stablen under navnet, Spring Loaded. Apple har de senere år haft for vane, at afholde et separat arrangement i foråret. Her har det typisk været med iPad Pro i fokus. Og selvom det i dag ikke kun var iPad Pro, der trak overskrifter, har Apples top-tablets bestemt fået lidt af en overhaling. Her er de største nyheder fra Apple Spring Loaded:

Læs også: Apple åbner op for redskab til tredjepart i Find-app’en

Dette års iPad Pro kommer med samme processorchip, som MacBook og Mac mini. (Foto: Apple)

Den nye iPad Pro har Apples M1 Chip

Det var overhovedet ikke overraskende, da Apple løftede sløret for den nye iPad Pro her til aften. Siden invitationen til Spring Loaded blev sendt ud, har det været forventet, at Apple ville præsentere mindst én ny tablet. Den nye iPad Pro ligner designmæssigt den fra sidste år. Men hardwaren har fået lidt af et løft.

Læs også: Office på iPad understøtter nu mus og trackpad

Først og fremmest kommer iPad Pro 2021 med samme M1-processorchip, som vi finder i de seneste MacBooks og Mac mini. Derudover kommer 12,9-tommer-versionen med et display, der benytter sig af 10.000 mini LED’er. Det nye display har fået et rigtig “Applesk” navn – Liquid Retina XDR-display. Begge iPad Pro – 11- og 12-tommer – har desuden fået et frontkamera på 12 megapixels, som automatisk tracker dig under videoopkald.

Den nye iPad Pro kan bestilles fra den 30. april, og rammer handlen i anden halvdel af maj. Priserne starter fra 6.699 kroner.

Den nye iMac 24-tommer kommer i en række virkeligt fede farver. (Foto: Apple)

De nye iMacs kommer med Touch ID

Under Spring Loaded har Apple også løftet sløret for den nye iMac, som både har fået nyt design og kommer med samme M1 chip, som den nye iPad Pro. Designet er langt slankere, end vi har set det på tidligere iMac-computere. Derudover kommer den nye model i en lang række farvevalg, som stikker langt udover den velkendte “sølvfarve”.

Læs også: 23 år gammel CPU fra Apple bruges af NASA på Mars

Dette års iMac har desuden en skærm på 24 tommer og et FaceTime-kamera, som kan skyde i 1.080p. Lidt mere spændende er det måske, at der følger et nyt, trådløst tastatur med. I dette tastatur har Apple valgt at inkludere Touch ID til identifikation – altså den teknologi, vi kender fra iPhone SE og ældre Apple-telefoner.

Den nye iMac kan bestilles fra den 30. april, og rammer handlen i anden halvdel af maj. Priserne starter fra 11.499 kroner.

Placér en AirTag i din taske, så vil du altid kunne finde den med din iPhone. (Foto: Apple)

Som kom de endelig – AirTags!

De har været rygtet i det, der virker som et helt liv – i hvert fald indenfor elektronik. Men under aftenens Spring Loaded har Apple endelig lanceret AirTags! Der er egentlig ikke så meget at sige. Idéen er, at dine AirTags kan bruges sammen med dine Apple-enheders ‘Find’-app. Den lille mønt kan sættes i din nøglering, smides i den rygsæk eller gemmes i bilens handskerum – for bare at nævne et par eksempler.

Læs også: Derfor skal du ikke købe Apples nye iPad Pro

Herefter kan du finde dine ting med Find-app’en. Det er set før, men det er stadig super smart. Jeg håber dog, at Apple gør som andre producenter, og lancerer AirTags i andre formfaktorer. Dette kunne eksempelvis være som et kreditkort, der passer i pungen.

Apple AirTags kan bestilles fra den 23. april, og rammer handlen den 1. maj. Priserne starter fra 249 kroner.

Det nye Apple TV 4k, hvis redesignede fjernbetjening måske er den største nyhed. (Foto: Apple)

Apple TV 4K får iPhone 12-chip og ny fjernbetjening… og ikke så meget andet

Efter min mening, er Apple TV det absolut svageste produkt i hele Apples økosystem – og det tror jeg såmænd ikke ændrer sig. Ikke desto midre kommer det nye Apple TV 4K med et par opgraderinger. Der har længe floreret rygter om, at det nye Apple TV ville understøtte 120 Hz opdateringsfrekvens. Og selvom jeg ikke kan udelukke det, virker det som om, at Apple har lavet en middelløsning.

Som Apple selv forklarede det under Spring Loaded, så understøtter det nye Apple TV 4K HDR ved “høj billedfrekvens”. Der bliver dog ikke sat tal på. Dermed kan vi nok godt forvente, at vi er tættere på 60 Hz end 120 Hz. Derudover har den nye TV boks fået samme processorchip, som iPhone 12 og så har fjernbetjeningen fået et nyt design. En smule kedeligt.

Det nye Apple TV 4K kan bestilles fra den 30. april, og rammer handlen i anden halvdel af maj. Priserne starter fra 1.499 kroner.

JAAAAA! Ted Lasso vender tilbage!

Okay, okay… Det her vidste vi godt ville ske – vi vidste bare ikke hvornår. Jason Sudeikis er tilbage i rollen som Ted Lasso. Dette er uden sammenligning Apple TV+’ bedste kort. Jeg har selv set første sæson mange gange, og kan ikke vente til anden sæson rammer tjenesten den 23. juli. Ted Lasso er den bedste grund til at abonnere på Apple TV+, og hvis du ikke har set første sæson, kan jeg kun anbefale, at du kommer i gang nu… ikke i morgen, NU!

Vidste du i øvrigt, at karakteren er baseret på en reklame fra NBC Sports?

Exit mobile version