Tech Tossen

Hold styr på din PC’s ressourcer med Xbox Game Bar

Microsoft er ved at rulle en ny opdatering ud til Xbox Game Bar på Windows 10, som lader dig holde styr på, hvilke programmer der optager RAM, CPU og GPU. Der findes i forvejen en række applikationer, der kan det samme. Men Xbox Game Bar er bygget ind i Windows 10, hvilket gør, at den ikke kræver lige så mange ressourcer at bruge.

Læs også: Windows 10 oktober opdatering giver nyt look til Start-menuen

Apropos ressourcer, så lader en ny widget dig holde styr på, hvordan din computers ressourcer fordeles. Du kan se, hvilke programmer, der har størst indflydelse på din PC’s ydeevne. Programmerne er således inddelt i kategorierne lav, medium og høj. Fra den nye widget kan du lukke de programmer, der trækker mest på din computer – uden at forlade det spil, du er i gang med.

I Ressourcer-wigdet kan du holde øje med, hvilke programmer, der optager mest ydeevne. Som her, hvor Chrome tager 50 procent af mine RAM. (Foto: Tech Tossen)

Den nye Ressource-widget er anderledes end den eksisterende Ydelse-widget, der lader dig monitorere systemets generelle forbrug. Med opdateringen har Microsoft til gengæld tilføjet muligheden for at overvåge GPU- og grafikhukommelsesforbrug i din Ydelse-widget.

Er din PC klar til næste generations gaming?

Microsoft har lanceret en ny version af DirectX 12, med navnet DirectX 12 Ultimate. Ultimate-versionen har til formål at forene grafikken på PC og den kommende Xbox Series X. Det betyder blandt andet understøttelse af ray tracing, Variable Rate Shading, mesh shaders og sampler feedback. På almindeligt dansk: Med DirectX 12 Ultimate er du sikker på, at din PC understøtter samme grafik, som næste generations konsoller.

Læs også: Sammenligning: Xbox Series X vs. Xbox Series S

Som du kan se her, understøtter mit nuværende system IKKE DirectX 12 Ultimate. (Foto: Tech Tossen)

Under indstillinger i Xbox Game Bar kan du nu se, om din PC er klar til DirectX 12 Ultimate. Det kræver blandt andet et grafikkort af nyere dato. Det betyder et GeForce RTX 20- eller 30-serie, eller den nye AMD RX 6000-serie.

Opdateringen til Xbox Game Bar er ude nu. Hvis du ikke har fået den automatisk, skal du bare ind i Microsoft Store og søge efter opdateringer.

Exit mobile version