Tech Tossen

LEGO lancerer Vidiyo – En slags TikTok til et yngre publikum

LEGO Vidiyo (Foto: LEGO)

LEGO Vidiyo (Foto: LEGO)

I samarbejde med Universal Music Group lancerer LEGO en ny tjeneste til børn under navnet, Vidiyo. Tjenesten lader brugere skabe deres egne musikvideoer og små danse-klip, som herefter kan deles med venner. Videoerne kan tilpasses med forskellig musik og forskellige effekter.

Læs også: Anmeldelse: LEGO Super Mario – Min nye interaktive ven

Hvis du bruger TikTok, lyder det hele måske lidt bekendt. De primære forskelle er da også, at der i Vidiyo selvfølgelig er flettet en masse LEGO ind i mixet, i form af blandt andet LEGO-minifigurer. Derudover er Vidiyo underlagt langt strengere regler for at beskytte de yngre brugere.

“Ved at kombinere ny teknologi med LEGO i leg og musik fra mange af verdens førende kunstnere på tværs af flere genrer, giver LEGO VIDIYO børnene en ny mulighed for at udtrykke sig kreativt. Ved at lade dem styre deres egen produktion af musikvideoer, kan børn både opdage og styrke deres passion for musik gennem en medrivende, positiv og tryg social oplevelse. Da LEGO VIDIYO kræver forældresamtykke, anonymitet og ekstern kontrol af alt indhold, der uploades til app-feedet, kan forældre være forvisset om, at deres børn er i trygge hænder, når de slipper kreativiteten løs online, skriver LEGO i en pressemedelelse

Saml på LEGO Vidiyo-brikker

I modsætning til TikTok, hvor man bare vælger et filter og danser derudaf, skal der med Lego Vidiyo scannes LEGO-brikker. I dette tilfælde en LEGO-minifigur, der efterfølgende optræder i videoen. Der kan også scannes LEGO “BeatTiles”. BeatTiles er små 2×2-brikker, der låser op for forskellige AR-effekter i app’en.

Læs også: Byg dit eget Nintendo Entertainment System i LEGO

Herefter kan børnene bare give den gas til musikken, sammen med en LEGO-figur i fuld størrelse, før videoen til sidst redigeres og deles.

Fordi LEGO Vidiyo lanceres i samarbejde med Universal Music Group, vil der være velkendte numre at finde i app’en. Ifølge LEGO er der kunstnere, som optræder på de nuværende hitlister. Derudover vil der også være ældre hits at finde i biblioteket.

LEGO: Sådan fungerer det

Pris og tilgængelighed

LEGO Vidiyo går i luften den 1. marts – andet ved vi ikke endnu. Selvom App’en muligvis er gratis, skal der bruges fysiske LEGO-brikker. Disse ved vi endnu ikke hvad koster, eller hvor mange forskellige pakker, der bliver tale om.

Exit mobile version