Tech Tossen

LG’s OLED TV-modeller fra 2019 vil understøtte Nvidia G-Sync

LG tilføjer understøttelse af G-Sync-variabel opdateringsfrekvens til sine C9 og E9 OLED-TV’er fra 2019. Selvom modellerne ikke indeholder G-Sync-hardware, har LG samarbejdet med Nvidia for at få hver serie certificeret gennem Nvidias G-Sync-kompatibilitetstest. Når TV’erne er tilsluttet en pc med en Nvidia GPU, skulle de fremover være i stand til at vise jævn variabel opdateringsfrekvens på op til 120Hz.

LG’s fjernsyn fra 2019 understøtter allerede variabel opdateringsfrekvens over HDMI 2.1 og kan bruges med Xbox One X. PC GPU’er understøtter endnu ikke HDMI 2.1, så dette var ikke tidligere en mulighed. Nvidia gjorde det for nyligt muligt for flere skærmproducenter at bruge G-Sync, og åbnede dermed døren for en lang række skærme, der tidligere kun understøttede AMD-hardware.

Det er TVer som dette, der nu kommer til at understøtte G-Sync.

Det ser imidlertid ud til, at det kræver den seneste generation af grafikkort fra Nvidia, for at bruge G-Sync på LG-fjernsyn:

”Vi er glade for at LG’s OLED-tv’er fra 2019 Nu understøtter G-sync og Variable opdateringsfrekvenser via HDMI med vores GeForce RTX 20-serie GPU’er,” siger GeForce marketingchef Matt Wuebbling

Det antyder, at variable opdateringsfrekvenser over HDMI, i modsætning til DisplayPort, som G-Sync normalt kræver, muligvis er begrænset til Nvidias seneste RTX-generation af GPU’er.

Selv hvis det er tilfældet, er meddelelsen bemærkelsesværdig, fordi det gør, at LGs OLED-TV er den mest praktiske og tiltalende løsning for alle, der ønsker at lave et spilsetup med storskærm. Der er dyrere alternativer, som Dells FreeSync-understøttende Alienware 55 OLED Gaming Monitor og Nvidias egne BFGD-skærme, men det er svært at se, hvem der ville vælge de dyrere alternativer fremfor LG. AMD GPU-brugere kunne bare købe et RTX 2080Ti med de penge, de ville spare, og så have et bedre tv.

G-sync kommer til LG’s fjernsyn med en firmwareopdatering i de kommende uger.

Exit mobile version