Tech Tossen

Microsoft køber Bethesda Softworks til 7,5 milliarder dollars

Microsoft har indgået en kæmpe handel og er nu den nye ejer af ZeniMax Media, moderselskabet bag Bethesda Softworks. Dette betyder, at The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Quake, Dishonored og utallige flere enorme serier nu falder under Xbox-fanen.

Læs også: Microsoft hiver datacenter op fra havbunden

Phil Spencer siger, at overtagelsen er et “milepælstrin” for Microsoft. I en pressemeddelelse siger Microsoft, at selskabet nu har 23 “kreative studieteams” – en stigning fra 15 – der laver spil til Xbox og PC. Microsoft vil også tilføje Bethesdas spil til Xbox Game Pass til konsol og pc. Derudover har Microsoft også til hensigt at tilføje fremtidige Bethesda-spil til Xbox Game Pass “samme dag, de lanceres på Xbox eller PC”. Det gælder blandt andet Bethesda Game Studios kommende, Starfield.

Bethesda er det tredje største køb i Microsofts historie

Med dette ene – ganske vist massive – køb, har Microsoft lige fået fat i nogle af de bedste studier og teknologier i branchen. Forgreningerne vil utvivlsomt være enorme for Xbox Game Studios, der nu både har Bethesda og Obsidian. Betyder det endelig New Vegas 2 eller en genindspilning? Det er endnu ikke klart, hvad der vil komme ud af opkøbet, i det mindste med hensyn til nye spil. Men Spencer nævner da de “mange ikke-annonceret” spil, som Bethesda har i gryden.

Læs også: Microsoft lancerer ny Xbox den 10. november

Billede: TechTossen

Her er listen over studier, der følger med anskaffelsen, som omfatter omkring 2.300 personer sammen med nogle af deres mest bemærkelsesværdige spil:

Mens vi venter på frugterne af partnerskabet, vil flere Bethesda-spil komme over til Xbox Game Pass – både til konsol og PC. Nogle, som Fallout 76, var allerede tilgængelige, men vi kan antage, at Bethesda-spil i fremtiden vil begynde at vises på tjenesten ved lanceringen.

Exit mobile version