Tech Tossen

Microsoft stopper support til Windows 10 i 2025

Windows 10 opdaterer. (Foto: Clint Patterson @Unsplash)

Windows 10 opdaterer. (Foto: Clint Patterson @Unsplash)

Personligt synes jeg, at Windows 10 er et fantastisk operativsystem, der ikke umiddelbart kalder på en udskiftning foreløbig. Ikke desto mindre, forventes det, at Microsoft løfter sløret for efterfølgeren meget snart – nærmere bestemt den 24. juni. Oveni hatten har Microsoft allerede annonceret, hvornår man trækker stikket på Windows 10, og dermed stopper support på det nuværende styresystem.

Læs også: Windows 10 Maj-Opdateringen kan booste dit grafikkorts ydeevne

Det er via en af supportsiderne, at Microsoft bekræfter, at man stopper al support på Windows 10 Home og Pro den 14. oktober 2025. Det betyder, at Microsoft regner med, at overgangen til det nye system vil tage cirka fire år. Til den tid vil Windows 10 også have passeret sin tiende fødselsdag. Supporten på det nuværende system startede nemlig den 29. juli 2015.

I forhold til, hvad vi kan forvente os af den næste generation af Windows, er der ikke voldsomt mange rygter. Vi ved ikke med sikkerhed, hvad systemet kommer til at hedde – det kunne sagtens være Windows 11. Men det forventes, at operativsystemet kommer med et nyt design. Dette inkluderer Windows Store, som jeg godt kunne se blive endnu mere flettet sammen med udseendet på Xbox Store.

Læs også: Microsoft hiver datacenter op fra havbunden

For nyligt droppede Microsoft udviklingen af Windows 10X, som oprindeligt var tiltænkt enheder med dobbeltskærm. Her forlyder det, at nogle af funktionerne til Windows 10X bliver en del af det nye operativsystem, som præsenteres den 24. juni.

Exit mobile version