Tech Tossen

Microsoft tester Windows 10 installation med gaming-mode

Noget af det, vi ofte ser i en ny Windows 10-installation, er ‘bloatware’. Det kunne være visse Start-menu-fliser og programmer, som du måske ikke har nogen interesse i at bruge. I et forsøg på at skræddersy Windows 10 til dine faktiske interesser, leger Microsoft med ideen om en indledende installationsskærm, der giver dig mulighed for at vælge, hvordan du planlægger at bruge din PC. Her ser ud til at være flere forskellige kategorier at vælge imellem – en af dem er Gaming.

Læs også: Windows 10 får indstilling til dem, der har mere end én GPU

Der er i alt seks kategorier, hvoraf de andre er familie, kreativitet, skolearbejde, underholdning og forretning. Hver tilbyder en bred beskrivelse. For eksempel angiver Gaming-kategorien i Windows 10 ‘Spil og opdag spil, hold øje med nye udgivelser’. Mens skolearbejde lyder: ‘Skriv noter, skriv essays og samarbejd om projekter.’

Billede: Microsoft

Funktionen er ikke lige rundt om hjørnet…

Microsoft er ikke forpligtet til at tilføje den valgfri installationsskærm til Windows 10-installationsrutinen, og ‘udforsker’ i stedet muligheden først, indenfor Windows Insider-programmet via preview build 20231 i Dev-kanalen.

“Baseret på feedback undersøger vi muligheden for at tilføje en side til Windows-opsætningen (OOBE) for bedre at forstå, hvordan du planlægger at bruge din enhed og hjælpe med at tilpasse din enhed i henhold til din tilsigtede brug”

— Sagde Microsoft

På dette tidlige tidspunkt gør valg af en eller flere tilpasningskategorier ikke meget. Microsoft siger, at Insiders muligvis kan se forskellige muligheder under Windows-opsætningen, afhængigt af hvilke felter de markerer. Men det vil ikke resultere i nogen faktiske konfigurationsforskelle efter afslutning af Windows-opsætningen endnu.

Læs også: Windows 10 Maj-Opdateringen kan booste dit grafikkorts ydeevne

Dermed er det heller ikke helt klart, hvordan de forskellige kategoribetegnelser vil påvirke Windows 10. Specifikt vedrørende Gaming-indstillingen, formoder jeg, at det mindst vil muliggøre hardware-accelereret GPU-planlægning som standard og slå Game Mode til.

I det store billede, ser Microsoft ud til at forstå, at en one-size-fits-all tilgang til Windows 10 måske ikke er den bedste vej at gå. Udover at lancere en version af Windows 10 specifikt til spil (Windows 10 Gaming Edition), kan dette være den næstbedste løsning.

Exit mobile version