Tech Tossen

Microsoftleverandører lytter med, når du taler til din PC eller Xbox

Leverandører til Microsoft har lyttet med, når der er blevet givet stemmekommandoer til Xbox One. Indsamlingen af stemmedata stammer tilbage fra de første Xbox One konsoller, der kunne styres via stemmekommandoer givet til Kinect. Efter at Microsoft har tilføjet sin Cortana-stemmeassistent til konsollen, er indsamlingen tilsyneladende fortsat.

Flere leverandører har bekræftet, at de har lyttet med når der er givet kommandoer til Xbox-konsoller. De fleste har været planlagte, med det formål at forbedre brugeroplevelsen, men en del er blevet tilfældigt udløst af uforvarende Xbox-brugere.

Microsoft har tidligere bekræftet, at leverandører har aflyttet lignende optagelser fra Cortana på Windows-PC’er, samt at der er blevet lyttet med på Skype-opkald, hvor brugere har benyttet Skypes oversættelsesfunktion. I alle tilfælde har Microsoft udtalt, at formålet med aflytningerne er indsamling af data til forbedring af brugeroplevelsen:

“Vi har længe gjort det klart, at vi indsamler stemmedata for at forbedre stemmeaktiverede tjenester, og at disse data af og til gennemgås af leverandører,” udtaler Microsoft.

Nogle af de leverandører, der har bekræftet aflytningerne, fortæller, at de ofte har hørt stemmer fra børn. Det er ikke så overraskende, at en del af optagelserne stammer fra børn, da der trods alt er tale om spillekonsoller. Ikke desto mindre er reglerne omkring privatliv strengere når det kommer til mindreårige.

I sidste måned offentliggjorde Microsoft, at de planlægger at fjerne Cortana fra Xbox One. Konsollen vil dog stadigvæk kunne styres med stemmen ved hjælp af Google Assistent på eksterne enheder såsom smarthøjtalere.

Microsoft er ikke alene

I de seneste uger har andre store firmaer, såsom Apple og Google, mødt massiv kritik over lignende aflytninger gennem Siri og Google Assistent. Mens flere forbrugere har svært ved at acceptere, at deres stemmekommandoer bliver aflyttet og brugt i forretningsøjemed, har firmaerne bag lovet, at de vil gøre deres politik mere gennemskuelig, og give forbrugere mere kontrol over, hvad der bliver optaget. Dette inkluderer også Microsoft, der ikke umiddelbart vil stoppe indsamlingen af stemmedata, men i stedet gøre det mere gennemskueligt for brugerne, hvilke data de indsamler.

Exit mobile version