Tech Tossen

Minecraft er igen verdens mest spillede spil

Da Microsoft i sin tid købte Minecraft for 2,5 milliarder dollars, var der mange der mente, at det var en voldsomt høj pris for det relativt simple spil. Set i retrospekt har Microsoft måske gjort en glimrende handel. Minecraft tiltrækker i hvert fald intet mindre end 112 millioner spillere, hver eneste måned. Hvis vi tager det samlede befolkningstal for Danmark, Sverige og Norge, og ganger det med fem… Så mangler vi stadig 6,5 millioner for at ramme 112 millioner. Det er med andre ord rigtig mange faste spillere.

Minecraft har opleveret op- og nedture i løbet af de mere end ti år, spillet har eksisteret. Men på trods af svingende popularitet ser det altså ud til, at de fleste spillere vender tilbage til spillet regelmæssigt. Det hjælper selvfølgelig også lidt på det, at Minecraft er tilgængeligt på stort set alle eksisterende enheder i dag.

Udover den brede tilgængelighed, har Minecraft studio generelt set også været gode til at holde spillet opdateret, og implementere ny teknologi når det har været muligt. Senest forlyder det, at Minecraft snart understøtter såkaldt ray tracing-teknologi, der forbedrer grafikken anseeligt. Det kommer altså efter at Minecraft Studio måtte sløjfe udrulningen af “Super Duper Graphics Pack”, da den efter sigende var for teknisk krævende.

Et andet sted, hvor Minecraft succesfuldt har fuldt med udviklingen, var lanceringen af Minecraft VR. Virtual Reality-oplevelsen fungerer overraskende godt, og hvis man ikke har hang til transportsyge, så kan man virkelig få en del timer til at gå i Minecraft VR – som fyren ovenover, der tilbragte 24 timer i et virtuelt Minecraft-univers.

Exit mobile version