Tech Tossen

Nintendo Switch-spil indtager alle pladser på Japans top-30

Nintendo Switch (Foto: Nintendo)

Nintendo Switch (Foto: Nintendo)

Nintendo har af og til været udskældt for ikke at tilbyde grafik og spiloplevelser, der matcher tidens standard. Det kræver heller ikke et falkeblik at se, at Nintendo Switch rent grafisk slet ikke kan konkurrere med eksempelvis PlayStation 5. Ikke desto mindre har Switch’en absolut ingen problemer med at feje al modstand af banen – og så endda på PlayStations hjemmebane, Japan. Intet mindre end samtlige spil på den japanske top-30 er således titler til Nintendo Switch.

Læs også: Nintendo Switch med 4K kan komme i 2021

Det er første gang siden 1988, at en enkelt konsol har indtaget samtlige pladser på listen. Dengang hed konsollen Famicon, også kendt som Nintendo Entertainment System. Den nuværende top-30 tæller alt fra Super Mario Maker 2 på 30. pladsen, til Minecraft til Nintendo Switch på førstepladsen.

Der er ikke umiddelbart nogen direkte forklaring på Switch’ens dominans i Japan. Titlerne giver dog et meget godt billede af Nintendos indflydelse i Japan, samt japanernes smag i videospil. De fleste af titlerne er Nintendos egne, eller fra en franchise med historisk popularitet i Japan – blandt andet Monster Hunter og Dragon Quest. Det har naturligvis også indflydelse, at Japan i øjeblikket oplever den hidtil største bølge af COVID-19, hvilket kan få folk til at investere mere i hjemmeunderholdning.

Læs også: Byg dit eget Nintendo Entertainment System i LEGO

Uanset hvad, så understreger Nintendo Switch-dominansen på Japans top-30, hvorfor der ikke er behov for den store opgradering af konsollen. Eller en helt ny konsol for den sagt skyld. Nintendo Switch er stadig blandt de mest populære konsoller, her fire år efter lancering.

Exit mobile version