Tech Tossen

Samsung Display vil producere 90 Hz OLED til bærbare

Samsung Galaxy Book S (Foto: Samsung)

Samsung Display har annonceret planer om at masseproducerer verdens første 90 Hz OLED skærme, designet specifikt til bærbare computere. Ifølge producenten selv, forventes flere globale IT-selskaber at lancere modeller med de nye skærme i år. Produktionen starter i marts, i meget store mængder, udtaler CEO for Samsung Display Choi Joo-sun ifølge businesswire.com.

Læs også: LG udvikler skydedør med transparent OLED-display

Udover at panelerne er OLED og understøtter 90 Hz, ved vi kun, at der er tale om en størrelse på 14 tommer. Samsung Display er ikke gået i detaljer med ting som skærmformat og opløsning. Det kan selvfølgelig være, at panelerne kommer i forskellige varianter. Samsung påstår, at den hurtigere opdateringsfrekvens på OLED, stort set vil vise den samme mængde slør, som 120 Hz-LCD-paneler.

Selvom Samsung siger, at det er verdens første masseproducerede OLED med 90 Hz til bærbare computere, er OLED ikke uhørt på laptops. De er dog langt fra hvermandseje. En lang række bærbare gamingcomputere tilbyder OLED-skærme som tilvalg. Som regel betyder det dog, at du må undvære en højere opdateringsfrekvens. Selv Samsung, der sidste år lancerede en Galaxy Chromebook med OLED, har i år valgt at lancere efterfølgeren med LCD-display under QLED-brandet.

Læs også: Anmeldelse: Sony ZH8 – Næste generations TV

Samsung er verdens største producent af OLED-paneler. Så annonceringen om at masseproducere panelerne specifikt til laptops kan betyde, at vi fremover vil se en større del bærbare computere, hvor LCD er udskiftet til fordel for OLED.

Exit mobile version