Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har offentliggjort en ny undersøgelse. Denne viser at uddannelsesinstitutioner, herunder danske skoler og universiteter, i stigende grad bliver ramt af cyberangreb. Således er der sket en stigning i antallet af cyberangreb på 9 procent i forhold til første halvår af 2021. Globalt set er stigningen på hele 23 procent.

Læs også: Sådan undgår du at blive offer for cyber-angreb via mail

Analytikerne fra Check Point Research har set på, hvilke brancher og sektorer, der oplever den største stigning af cyberangreb, og her er det altså uddannelsessektoren, der i højere grad udsættes for angreb.

”Undersøgelsen viser tydeligt, at de cyberkriminelle forsøger at udnytte, at undervisere og elever vender tilbage til skolerne efter sommerferien. Skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner er attraktive mål for hackere, fordi de ofte er underbemandet i forhold til cybersikkerhed,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark. Han fortsætter:

”Skiftet til og fra hjemmeundervisning giver en række nye sikkerhedstrusler, hvorfor uddannelsesstederne bliver nødt til at tænke langsigtet og proaktivt i deres beskyttelsesstrategi samt benytte teknologi, der kan afværge ransomwareangreb. Desuden er det vigtigt at både ansatte og elever benytter stærke adgangskoder og skifter dem hyppigt.”

Tips til at undgå cyberangreb på skoler

Checkpoint kommer med et par gode råd til, hvad du, som enten studerende eller medarbejder på en af de danske skoler, kan gøre for at forebygge eventuelle cyberangreb:

  • Dit password betyder noget: Eller rettere sagt styrken af dit password. Det kan være en god idé at tage et kig på dine passwords og sikre dig, at de er så stærke som muligt – Nikoline123 er ikke et godt password.
  • Vær opmærksom på phishing: Vær opmærksom på de links, du klikker på. Og forsøg kun at downloade filer fra verificerede kilder. Hvis du får en lidt underligt lydende mail, så undersøg afsenderen – kig blandt andet på afsenderens mailadresse, der som regel afslører, hvis der er fare på færde.
  • Reager hurtigt på angreb: Hvis din PC melder om virus eller ransomware, så reager hurtigt. Få filen i karantæne, så den ikke kan sprede sig og få renset din PC. Det samme gælder, hvis du er medarbejder på en af landets skoler, og skolen bliver offer for et cyberangreb. Få den pågældende PC af skolens netværk, og igangsæt en oprydning af maskinens system – på den måde kan du sørge for at angrebet ikke spreder sig til alle skolens PC’er, og du kan måske redde filerne på den inficerede maskine.

Læs også: Snake keylogger overvåger danske virksomheder

Du kan læse hele rapporten på Check Points blog, som du finder her.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments