Tech Tossen

Virksomheder er konstant udsatte for cybertrusler

Den nyeste Global Threat Index-rapport fra Check Point Software Technologies viser, at flere gamle kendinge igen er nogle af de største cybertrusler mod danske virksomheder. Check Point opfordrer derfor danske virksomheder til at være bedre forberedt på cyberangreb.

Læs også: Massiv sikkerhedsbrist opdaget

Check Point Research har netop offentliggjort deres Global Threat Index-rapport for oktober 2022. Rapporten viser, at XMRig-malwaren stadig er den største cybertrusel mod danske virksomheder. Derudover er kampen om de efterfølgende pladser, på Check Points top-10 over de største cybertrusler, tæt.

I oktober blev knap 5,5 procent af alle danske virksomheder ramt af XMRig-malwaren. Malwaren udnytter inficerede enheders regnekraft til at udvinde kryptovaluta. Andelen af ramte virksomheder var dermed på højde med antallet i måneden forinden. På globalt plan er AgentTesla-malwaren nu den største cybertrussel, som i oktober ramte lidt over 7 procent af alle virksomheder. Omvendt ramte denne malware blot 1,17 procent af alle danske virksomheder.

Læs også: Ny malware rammer virksomheder via Android-telefoner

Et spørgsmål om, hvornår danske virksomheder bliver ramt

“Lige nu oplever vi, at danske virksomheder bliver ramt af mange forskellige cybertrusler, hvilket afspejler sig i vores seneste Global Threat Index-rapport. Ser vi bort fra XMRig-malwaren, der er den største cybertrussel lige nu, er feltet af cybertrusler meget tæt, og vi kan se, at nogle cybertrusler er på vej tilbage. Farlige cybertrusler som f.eks. AgentTesla og Lokibot er begge tilbage i top 10 over største cybertrusler mod danske virksomheder, efter de begge har været så godt som inaktive over en lang periode,” fortæller Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark. Han fortsætter:

“Samlet set understreger det, at danske virksomheder mere end nogensinde skal forsøge at være på forkant med potentielle cybertrusler. Det er nemlig ikke et spørgsmål om, hvorvidt de bliver ramt, men hvornår de bliver ramt af et cyberangreb. Det er derfor vigtigt, at virksomhederne ikke kun investerer i bedre it-sikkerhed, men i høj grad også investerer i uddannelse af deres medarbejdere, så de har langt bedre forudsætninger for at spotte potentielle trusler på nettet og i deres indbakke.”

Læs også: Danske virksomheder rammes hårdt af Emotet

Du kan læse hele pressemeddelelsen her(på engelsk)

Exit mobile version