Tech Tossen

Windows 10 får indstilling til dem, der har mere end én GPU

Det anbefales ikke længere at køre flere GPU’er i SLI (Nvidia) eller Crossfire (AMD), men for alle, der stadig gør, er der en ny funktion på vej til Windows 10. Det er en grafikindstilling, der giver dig mulighed for manuelt at konfigurere, hvilken GPU, der skal bruges til høj ydeevne.

Windows 10 Maj-Opdateringen kan booste dit grafikkorts ydeevne

Microsoft bemærker, at dette teknisk set ikke er en helt ny funktion. Det er dog en betydelig ændring, at den implementeres, baseret på kundernes feedback. Det kan desværre bare være et par år for sent, da SLI og Crossfire ikke længere er særligt udbredt.

De, der kører den nyeste Windows 10-testbuild (20190), kan sætte en GPU som værende standardhøjtydende ved at gå til Indstillinger> System> Skærm> Grafikindstillinger eller Indstillinger> Spil> Grafikindstillinger.

I indstillingerne til Windows 10, er det nu muligt at vælge en dedikeret GPU til høj ydeevne. (Billede: Microsoft)

“Hvis du er en poweruser, der har flere højtydende GPU’er og gerne vil specificere, hvilken af ​​disse GPU’er, der skal være den, der bruges til højtydende opgaver, kan du gøre det gøre nu… Hvad dette betyder er, at en applikation, der beder om en højtydende GPU, vil som standard bruge den højtydende GPU, du angiver på denne side,”

forklarer Microsoft.

Microsoft opdaterede også boksen Grafikindstillinger. Her har brugerne mulighed for at angive GPU-specifikke applikationer, fremfor at lade Windows vælge. Det er ikke ligefrem en game-changer. Det hjælper dog, hvis du har flere GPU’er, hvor den ene har en tendens til at blive varmere.

Opdateringen af Windows 10 for maj 2020 er her, hvad kan der gå galt?

Potentielt ekstra ydelse

Du kan også potentielt skubbe lidt ekstra ydelse ud på denne måde. Eksempelvis hvis et af dine kort kører køligere. Så er det mere sandsynligt, at det opretholder et boost i en længere periode. Det ville være den GPU, du gerne vil knytte til et specifikt spil eller et andet program, der ikke drager fordel af SLI eller Crossfire.

Du kan også vælge en specifik GPU til dine applikationer i Windows 10. (Foto: Microsoft)

Denne funktion rulles ud til alle Windows 10-brugere på et uspecificeret tidspunkt. I mellemtiden, hvis du vil have adgang til det nu, skal du blive en Windows Insider og installere build 20190. Du kan læse den fulde blogpost om build 20190 her.

Exit mobile version