Tech Tossen

Windows 10 oktober opdatering giver nyt look til Start-menuen

Tirsdag begyndte Microsofts Windows 10 oktober 2020-opdateringen (også kendt som Windows 10 version 20H2) at rulle ud for alle Windows 10-brugere. Som de fleste efterårsopdateringer er denne fokuseret på forbedringer i stedet for store nye funktioner, den inkluderer den nye Chromium-baserede Microsoft Edge-browser og opdateringer til Start-menuen, proceslinjen og meddelelser. (Hvis du kører Windows 7, kan du stadig downloade Windows 10 gratis for også at få opdateringen.)

Opdateringen rulles først ud selektivt, hvilket betyder, at opdateringen muligvis ikke skubbes til din pc med det samme. Derudover opdateres nogle enheder ikke, før kompatibiliteten kan garanteres. Hvis du virkelig ikke kan vente, kan du kontrollere din kompatibilitet i dag og starte download manuelt. Bare gå til Indstillinger, Opdatering og sikkerhed, Windows Update, tryk på knappen Søg efter opdateringer, og se hvad der vises.

Bare husk på, at mange tidligere opdateringer af Windows 10 har været lidt buggy i starten, og ja, det er en underdrivelse.

Forfriskende opdateringer fra Start-menuen til proceslinjen og mere

Den største visuelle ændring er naturligvis den opdaterede Start-menu. Microsofts nye design dræber den faste farve bag applogoer og tilføjer en gennemsigtig baggrund til fliser i stedet. Slutresultatet er en Start-menu, der funktionelt er den samme, men det er meget nemmere at scanne for at finde dine apps.

Billede: Microsoft

Microsofts anden vigtige ændring er, hvordan Alt-Tab fungerer. Traditionelt bruger du Alt-Tab til at cykle gennem desktop-apps, der er åbne i Windows, men listen indeholder nu alle åbne faner i Microsoft Edge. Microsoft tillader dog Windows 10-brugere at skifte tilbage til den klassiske Alt-Tab-oplevelse hvis man fortrækker denne.

Læs også: Microsoft tester Windows 10 installation med gaming-mode

Billede: Microsoft

Den sidste vigtige tilføjelse er relateret til Gamere. Microsoft har aldrig gjort det let at opsætte og kontrollere skærmopdateringshastigheder i Windows. Hvilket fører til, at mange glemmer at aktivere 144Hz eller højere tilstande på deres skærme. Du kan nu skifte til højere opdateringshastigheder direkte i Windows 10-indstillingspanelet (Indstillinger> System> Skærm> Avancerede skærmindstillinger). Det er bedre end at hoppe ind i en ældre grænseflade, der er begravet i indstillinger eller at skulle styre dette fra AMD eller Nvidias apps.

Billede: Microsoft

Microsofts andre forbedringer af Windows 10 med denne oktober 2020-opdatering er endnu mindre. Meddelelser inkluderer nu applogoer øverst for at gøre dem nemmere at administrere og identificere. Proceslinjen er blevet ryddet op for nye Windows 10-brugere, og tablet-tilstand viser ikke længere en underretning, hvis du bruger en 2-i-1 bærbar computer.

Exit mobile version