Tech Tossen

Xiaomi fremviser nyt display til smartphones

Quad-curved display koncept fra Xiaomi. (Foto: Xiaomi)

Quad-curved display koncept fra Xiaomi. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi har annonceret producentens seneste koncept indenfor display til telefoner. Xiaomi har valgt at kalde skærmen for “Quad-Curved Waterfall Display”, hvilket essentielt betyder, at telefonen har buet skærm i både sider, top og bund. Udover at skærmen, med sine 88 graders kurver, ser ud til at være foldet rundt om telefonens chassis, så har det også en anden effekt.

Læs også: Xiaomi lancerer billig 8K TV-boks i Kina

Fordi det nye display fra Xiaomi er tilstede på alle ‘rammens’ sider, så er der ikke plads til porte. Det betyder altså intet USB og bestemt heller intet jackstik til hovedtelefoner. Fysiske knapper er der heller ikke plads til, så det må formodes, at telefonen udelukkende bruger touch-funktioner.

Der er selvfølgelig nogle begrænsninger ved at arbejde med skærmpaneler, som mere eller mindre er dækket af glas. For eksempel er det ikke bare lige til at lave telefonens hjørner af glas – eller som en del af skærmen. Det problem ser Xiaomi ud til at have løst, ved at udelade skærmen i telefonens fire hjørner. I stedet ser det ud til, at der er lavet udskæringer, hvilket sandsynligvis er et godt valg.

Læs også: Huawei er snart klar med en ny foldbar telefon

Uanset hvor stærkt eller fleksibelt et stykke glas er, så er det stadigvæk glas, som bliver knust ved stød. Og lige netop hjørnerne på en smartphone må regnes for at være de steder, der oftest bliver ramt af stød og slag. Derudover er udskiftning af skærm oftest en dyr fornøjelse, der kun bliver dyrere, jo mere avanceret formfaktoren er.

Xiaomi koncepttelefon med display, som buer 88 grader på alle sider. (Foto: Xiaomi)

Der er altid heftig debat om, hvorvidt det er bedst med en flad eller buet skærm. Personligt er jeg vild med den buede skærm på eksempelvis Samsung Galaxy Note20 Ultra. Men hvis du er i den anden grøft, og foretrækker et fladt panel, så vil du umiddelbart ikke bryde dig om Xiaomis nye display.

Læs også: Honor lancerer første smartphone siden opkøb

Indtil videre er der dog tale om et koncept, som ikke er på markedet. Tech Tossen har spurgt Xiaomi, hvornår vi kan forvente at se den første telefon med quad-curved display i butikkerne, og afventer i skrivende stund svar.

Exit mobile version