OnePlus er andet store smartphonebrand til at lancere en topmodel i 2022. Vi har fået lov til at teste OnePlus 10 Pro 5G, som blandt andet byder på usædvanligt hurtig opladning, lækker skærm og et kamera i absolut topklasse. Her er min anmeldelse:

Se også: Video: Unboxing af OnePlus 10 Pro

Fordele
  • Lynhurtig opladning
  • Flot skærm – 120 Hz
  • Fremragende kamera
  • Lækkert design
  • High-end-hardware
  • OxygenOS
Ulemper
  • Ingen IP-certificering (Ikke officielt vand- og støvtæt)

Design

Vanen tro, starter vi med det, der først møder øjet – nemlig telefonens design. Med OnePlus 10 Pro 5G har OnePlus taget nogle lidt anderledes designvalg, end på tidligere topmodeller. Det er primært bagsiden, der har fået en overhaling. Her er man gået væk fra en blank glasbagside, til fordel for en mat belægning med noget struktur. Det gør først og fremmest, at bagsiden ikke tager imod fedtede fingre.

Jeg er kæmpe fan af bagsiden på OnePlus 10 Pro 5G. Den matte, strukturerede bagside gør en masse godt for designet. (Foto: Tech Tossen)

Dernæst er den en anelse mindre glat, så den ligger lidt bedre i hånden. Og så bliver farven mere fremtrædende, synes jeg. Min testenhed er sort, men i vores unboxingvideo kan du også se Patricios enhed, som er grøn. Det er de to farvevalg OnePlus har lanceret, og fordi farverne er så fremtrædende, er det en af de få gange, hvor det gør en egentlig forskel.

Det sidste, jeg vil fremhæve på bagsiden, er kamerahuset. Her er der gjort plads til et tredobbelt kamerasystem – i samarbejde med Hasselblad – samt en rund blitz, i et kvadratrisk layout. En detalje herved er, at kamerahuset ser ud til at være en del af telefonens ramme. Personligt synes jeg, at det er et fedt design, men det er nok meget en smagssag. Det eneste minus for mig er, at kamerahuset er blankt og tager vældig meget imod mine fedtede fingre.

Kamerahuset er mere utilgiveligt, når det kommer til fedtede fingre og lommeuld. Men kontrasten kan noget – og så skal der jo være plads til HASSELBLAD et sted. (Foto: Tech Tossen)

På højre side har vi en power-knap, samt en slider til at vælge imellem lyd, vibrationer og lydløs tilstand. På modsatte side finder vi lydstyrketasterne, og på fronten har vi den store skærm, med frontkamera placeret i øverste, venstre hjørne – via en “hole punch-udskæring”.

Jeg synes, at telefonen er fed. Og det lidt anderledes design giver mig følelsen af, at den skiller sig ud fra mængden.

Hardware og ydeevne

Når det kommer til det, der driver OnePlus 10 Pro 5G, har OnePlus mere eller mindre kun valgt hardware fra absolut øverste hylde. Chipsættet er Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 1, grafikkernen er Adreno 730 og så kommer telefonen med minimum 8 GB RAM. De tre faktorer alene, burde være nok til at sikre al den ydeevne, du måtte behøve. Dertil kommer så den bloatware-frie OxygenOS, som mere eller mindre er bygget efter parolen om, at en hurtig brugerflade er at foretrække.

Hvad er bloatware?
Bloatware er præinstallerede applikationer, som producenten har vurderet, at du nok for brug for. I sidste ende fylder de bare, og kan i værste tilfælde koste på telefonens ydeevne – og dermed den generelle brugeroplevelse.

Summa summarum er, at OnePlus 10 Pro 5G er et ‘powerhouse’ af rang. Jeg har ikke oplevet et eneste problem i de uger, jeg har testet den. Jeg vil endda gå så vidt, som at sige, at alting foregår lidt hurtigere end jeg er vant til.

Til de mere nørdede, smider jeg selvfølgelig nogle benchmark-tal ind. Men jeg er nødt til at sige, at jeg ikke personligt finder dem voldsomt brugbare. Min erfaring siger mig, at der er en masse faktorer, som spiller ind på benchmarktest. Blandt andet batteriindstillinger, antal af installerede programmer, samt antallet af applikationer, der kører i baggrunden. Det betyder, at du kan opnå meget forskellige resultater på samme model. Men her får I mine resultater fra Geekbench:

  • Geekbench Vulkan Score: 5845
  • Geekbench OpenCL Score: 5967
  • Geekbench CPU Single-Core Score: 965
  • Geekbench CPU Multi-Core Score: 3290

Hvis tallene alene ikke siger dig så meget, kan jeg tilføje, at OnePlus 10 Pro 5G ligger helt i top på både Single- og Multi-core. Derimod bliver telefonen slået af en lille håndfuld Samsung-enheder på OpenCL-scoren.

OnePlus 10 Pro 5G Specifikationer

Størrelse og vægt:163 x 73,9 x 8,55 mm – 200,5 gram
Skærm:6,7″ (3.216 x 1.440 pixels – 525 PPI), Fluid AMOLED, 120 Hz, Gorilla Glass Victus
Operativsystem:OxygenOS baseret på Android 12
Chipsæt:Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Grafik:Adreno 730
Hukommelse:8 GB/12 GB LPDDR5 RAM
Lagerplads:128 GB/256 GB
Batteri & opladning:5.000 mAh, 80 W SuperVOOC-opladning (0-100% på cirka en halv time), 50 W trådløs opladning med AirVOOC
Kamera:Hovedkamera: 48 megapixels, f/1,8, OIS

Ultravidvinkel: 50 megapixels, 150 graders synsvinkel

Telefotokamera: 8 megapixels, f/2,4, OIS

Frontkamera: 32 megapixels, EIS
Videooptagelse:4K video ved 30/60/120 fps
8K video ved 24 fps
1080p video ved 30/60 fps
Super-slowmotion: 1080p video ved 240 fps, 720p video ved 480 fps
Intervaloptagelse: 1080p ved 30 fps, 4k ved 30 fps
Sensorer:Fingeraftrykssensor på skærm
Accelerometer
Elektronisk kompas
Gyroskop
Sensor for omgivelseslys
Afstandssensor
Sensorkerne
Flimrings-sensor
Front-RGB-sensor
Farver:Emerald Forest, Volcanic Black
Pris:8 GB RAM + 128 GB lager: 7.299 kroner
12 GB RAM + 256 GB lager: 7.999 kroner

Skærm

Normalt har jeg ikke nok at tilføje om selve skærmen til, at den fortjener sin egen overskrift. Men lige i dette tilfælde, vil jeg gøre en undtagelse. Der er nemlig en række fede ting ved skærmen på OnePlus 10 Pro 5G, som er værd at tale om.

Først og fremmest er der opdateringshastigheden på op til 120 Hz. Nogle mennesker er lidt ligeglade, men personligt elsker jeg en hurtig skærm. Det bidrager ganske enkelt til den flydende brugeroplevelse, at skærmen på ingen måde hakker i det, når du eksempelvis scroller rundt på nettet eller i telefonens menu. De 120 Hz kommer selvfølgelig også med et tradeoff i form af større batteriforbrug. Men frygt ej…

Du kan selv vælge at sætte skærmens opdateringshastighed ned. Det er der dog ingen grund til på grund af LTPO 2.0. (Foto: (Tech Tossen)

OnePlus har din ryg med LTPO 2.0. Helt groft ridset op betyder LTPO, at skærmens opdateringshastighed er variabel. Lige i OnePlus 10 Pro 5G betyder det, at skærmen kører så lav en hastighed, som muligt – faktisk helt ned til 1 Hz. Så når du bare kigger billeder, hvor skærmen er statisk, vil telefonen skrue ned til mellem 1 og 10 Hz, ser du almindelige videoer, er vi mellem 30 og 60 hz, hvis du gamer, kører telefonen 90 Hz, og i blandt andet menu eller på Facebook skyder den afsted med de fulde 120 Hz. Der er selvfølgelig afvigelser, men du forstår konceptet.

Det betyder lavere batteriforbrug, der hvor en højere opdateringshastighed ikke er nødvendig. Og faktisk siger OnePlus selv, at LTPO 2.0 sparer mere strøm, end hvis du blot sætter opdateringshastigheden på skærmen ned permanent.

Opløsningen går op til QHD+. Igen kan du spare lidt på strømmen ved at sætte opløsningen ned. Men med 100 procents opladning på godt og vel en halv time, er det ligegyldigt. (Foto: Tech Tossen)

Til slut vil jeg lige vende pixeltætheden, som ligger på 525 pixels per tomme. Det er højere end både Samsung Galaxy S22 Ultra og iPhone 13 Pro, som jeg anser for at være de største konkurrenter til OnePlus 10 Pro 5G. Det betyder ganske enkelt, at OnePlus 10 Pro 5G er i stand til at vise mere information på skærmen, og dermed give et skarpere billede.

Kamera

Kameraet har de senere år stjålet mere og mere fokus ved lanceringerne. Blandt andet fordi, der går mere og mere tid med at skyde de perfekte billeder til Instagram, eller videoer til TikTok. Men også fordi telefonen efterhånden er et værktøj til ‘content creators’ på ligefod med et systemkamera.

OnePlus 10 Pro 5G markerer andet år i OnePlus’ samarbejde med Hasselblad. Og hvor jeg sidste år anså det for at være mere en gimmick end en reel forbedring, er det godt nok en helt anden snak i år.

Se også: Unboxing af OnePlus Nord CE 2 5G

Jeg er på ingen måde en professionel – eller bare semiprofessionel – fotograf. Derfor vil jeg blot nævne, at OnePlus 10 Pro kommer med en række pro-funktioner, der henvender sig til den mere professionelle bruger. I stedet vil jeg bruge tid på at fortælle lidt om det, OnePlus har gjort for at vi andre, glade amatører, kan tage nogle virkeligt gode billeder.

For i år har samarbejdet med Hasselblad resulteret i, at OnePlus er kommet helt derop, hvor vi normalt ser Samsung og iPhone. Deroppe, hvor kameraet er så brugervenligt, at selv de hurtigste “peg-og-skyd-billeder” får et mere professionelt udtryk. Blandt andet takket være tre “Master-filtre”, som er udviklet af tre prisvindende fotografer. Den ene, som også er den jeg personligt bruger mest, har fokus på portrætbilleder – noget jeg, som familiefar, er helt vild med.

  • Portrætfoto af beskidt barn 1. Taget med OnePlus 10 Pro i Master-mode. (Foto: Tech Tossen)
  • Portrætfoto af beskidt barn 2. Taget med OnePlus 10 Pro i Master-mode. (Foto: Tech Tossen)

Herover kan du se de allerførste billeder, jeg har taget med OnePlus 10 Pro 5G. Uden at have leget med kamera eller telefon inden, hoppede jeg ind og valgte portrætfoto med det tilhørende Master-filter, og skød to hurtige billeder af mine beskidte unger foran en hvid væg. Nu er jeg som sagt ikke fotograf, men det er nogle ganske hæderlige billeder, hvilket blot understreger kameraets brugervenlighed.

Det er svært ikke at få noget brugbart ud af kameraet på OnePlus 10 Pro 5G. (Foto: Tech Tossen)

Noget andet, der bare er essentielt for et smartphonekamera er, at det er hurtigt. Især hvis du vil tage billeder af børn eller dyr, som er svære at få til at stå stille. Her betyder lukkehastiden forskellen på et skarp og et sløret billede. Det er noget, som især iPhone altid har været gode til – nok primært på grund af den skræddersyede software.

Hasselbladkameraet i OnePlus 10 Pro kommer med en række sjove funktioner, som her, hvor ultravidvinkellinsen kan bruges som fish eye-kamera. (Foto: Tech Tossen)

Men OnePlus 10 Pro 5G er med helt fremme, når det gælder om at tage knivskarpe billeder af verdagens små øjeblikke, uden at skulle forsøge at opstille og genskabe billedet. Jeg gætter på, at det er resultatet af samarbejdet mellem softwareudviklerne hos OnePlus og kameranørderne hos Hasselblad.

  • Hyggetur på Islands Brygge 1. (Foto: Tech Tossen)
  • Hyggetur på Islands Brygge 2. (Foto: Tech Tossen)
  • Gary the Gecko. (Foto: Tech Tossen)
  • Golftur 1. (Foto: Tech Tossen)
  • Golftur 2. (Foto: Tech Tossen)

Hvis du er en habil ‘Instagrammer’, betyder det nu, at du for første gang har et Android-alternativ til iPhones super brugervenlige kamera – forskellen er bare, at OnePlus 10 Pro 5G tager bedre billeder.

Den endelige dom

Der er rigtig meget, som jeg synes er perfekt, ved OnePlus 10 Pro 5G. Styresystemet er hurtigt og fri for unødvendige applikationer. Skærmen er utroligt flot – den er desuden kalibreret ved både 100 og 500 nits, så du altid får det bedste billede – og så har OnePlus virkelig ramt hovedet på sømmet med designet.

Men de to største styrker kommer i opladningen og kameraet. SuperVOOC opladning på 80 W er simpelthen uundværligt, når du først har det. At du kan få en hel dags strøm på blot 15 minutter gør, at du aldrig mere skal bekymre dig om din telefons batteri. Den funktion alene er nok til, at jeg vil købe telefonen.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus Nord CE 2

Men kameraet… Apple og deres iPhones har siddet tungt på “instagram og content creator-segmentet” i årevis. Ganske enkelt fordi Androidtelefonerne enten fejlede på billedkvalitet eller brugervenlighed. Det er slut nu. Kameraet i OnePlus 10 Pro 5G er bedre på alle parametre. Om det er ‘peg-og-skyd’ til dine sociale medier, eller du skal tage billeder i RAW-format, for at redigere i Photoshop bagefter, så leverer OnePlus og Hasselblad det bedste resultat.

Kigger vi på telefonen som samlet pakke, og tager prisen i betragtning, er konklusionen klar. Det er de andre producenter, der skal slå OnePlus – derfor får OnePlus 10 Pro 5G topkarakter og fem stjerner herfra.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments