Den her har jeg glædet mig virkeligt meget til. For i seks år har Google lanceret Pixel-telefoner, uden at de officielt er kommet på det danske marked. Det betyder først og fremmest, at man har skulle købe dem til overpris via parallelimport – der har blandt andet været et par danske butikker, hvor de kunne købes. Dernæst betyder det, at det ikke har været muligt at låne et eksemplar til test fra Google selv. Heldigvis er det slut nu. For i morgen rammer tre af Googles Pixel-telefoner de danske butikker. Jeg har fået lov til at teste topmodellen, Google Pixel 7 Pro – her er min anmeldelse.

Læs også: Så er det officielt – Google Pixel kommer til Danmark

Fordele
  • Perfekt brugerflade
  • Lækker skærm
  • Maskinlæring og kunstig intelligens
  • Fede kamerafunktioner
  • Flot design
  • Premium konstruktion
  • Topklasse-hardware
Ulemper
  • Mangler oversættelser på enkelte funktioner
  • Alt, alt, aaaaalt for langsom opladning

Design

Som jeg gør det med en hver anmeldelse, starter jeg også med at tage et kig på designet af Google Pixel 7 Pro. Med sine 6,7 tommer er Pixel 7 Pro en ordentlig kleppert, hvilket absolut ikke er for alle. Personligt har jeg en “større er bedre”-tilgang til elektronik – og især skærme. Så for mit vedkommende er det bestemt ikke noget minus. Den ligger også godt i hånden, til enkelthåndsbrug, på trods af størrelsen.

Bagside og materialevalg er punkter, hvor jeg har oplevet, at vandene deles – i hvert fald blandt mine anmelder-kolleger. Nogle er i samme grøft, som jeg er, hvor den glatte glasbagside og aluminiumsrammen er bidrager til et fedt design med den her følelse af, at Google Pixel 7 Pro er et premium-produkt. Jeg har ikke noget problem med at telefonen er for glat eller uhåndterbar. Det har jeg til gengæld hørt, at andre synes. Faktisk til et punkt, hvor der er fare for at tabe den – hvilket i givet fald vil gøre den “farlig” at bruge uden cover. Og det er naturligvis ikke den fedeste følelse. Men for mig er det ikke et problem. Jeg synes der er masser af greb i telefonen, til mine fedtede fingre. Og så er jeg altid fortaler for at bruge et cover uanset hvad.

Google Pixel 7 Pro. (Foto: TechTossen)

Noget jeg dog er decideret utilfreds med, er placeringen af tasterne. Der er to taster – eller tre, hvis man tæller lydstyrketasterne for to – som er placeret på højre side. Her er powertasten øverst, med lydstyrketasterne umiddelbart under. Det er simpelthen uendeligt irriterende i starten. Jeg er stadigvæk ikke helt stoppet med at skrue op, når jeg prøver at låse telefonen, eller låse telefonen, når jeg bare vil skrue op. Det er ikke en dealbreaker for mig, men det er vildt frustrerende i starten og kræver tilvænning.

Kamerahuset er placeret som en vandret bjælke på tværs af telefonens bagside, hvilket er lidt en smagssag. Jeg kan godt lide, når der er et lille skifte i designet. Længe har det været lodrette eller kvadratiske kamerahuse, så det er fint med noget nyt. Men lad os være ærlige – det betyder sjældent en døjt i praksis.

Fronten af telefonen byder på en lækker skærm i høj opløsning. Kanterne er buede, hvilket igen er en smagssag. Personligt foretrækker jeg den buede skærm fremfor den flade – det gør min hustru bestemt ikke. Men i mange tilfælde handler det også om skærmens følsomhed, samt hvilket cover, du bruger. Frontkameraet er placeret midt i toppen af skærmen, hvilket giver det efterhånden klassiske hul. Men umiddelbart er fronten meget standardiseret.

Alt i alt synes jeg, at Google Pixel 7 Pro kommer med et design, der minder om mange andre topmodeller. Der er dog de enkelte afstikkere i form af kamerahus og tasterne.

Kamera med kunstig intelligens

Noget jeg har glædet mig til at dække, i min anmeldelse af Google Pixel 7 Pro, er kameraet. For de seneste år her jeg hørt mangt og meget om Pixel-telefonerne kamera. Så meget, at jeg var begyndt at blive en anelse mistroisk. Men der er faktisk rigtig meget godt at komme efter.

Standardbillede på en solskinsdag i haven. (Foto: Tech Tossen)

I daglig brug er kameraet glimrende, men en del anderledes end det, jeg er vant til. Det siger jeg fordi, det føles som om, at billederne er helt med blandt de bedste, men resultatet opnås på en anden måde – eller igen, sådan føles det. Jeg skal forsøge at forklare det, så godt som muligt:

Når jeg bruger en telefon, som OnePlus 10 Pro, hvor kameraet virkelig er kræset om, føles billederne fantastiske i samme sekund, som jeg tager dem. Det vil sige, at når jeg tager et billede, er det som regel knivskarpt og i flotte farver, så snart jeg har trykket på knappen. Men med Google Pixel 7 Pro er det ikke altid tilfældet. Det virker nogle gange, som om billedet er sløret eller lyset er dårligt – eller noget helt tredje. Men når jeg så går ind i galleriet, har den kunstige intelligens rettet billedet til, så det står knivskarpt.

Lidt leg med den kunstige intelligens. Billedet er ikke det bedste, men det illustrerer fint en af de sjovere funktioner, hvis du kigger videre på næste billede… (Foto: Tech Tossen)

Det kan sagtens være, at det er noget, jeg bilder mig ind. Men jeg fremhæver det for at du ikke afskriver kameraet, hvis du lige hurtigt tester telefonen nede i din lokale Elgiganten. For de fede kamera funktioner – eller mange af dem – ligger i efterbehandling af billederne. Muligheden for at fjerne sløring på babybilleder eller simpelthen skære uønskede objekter helt ud af billedet er super sjove at lege med. Og det er en af de ting, der gør kameraet ekstra sjovt – og så kan funktionerne endda bruges på dine eksisterende billeder.

Her har jeg leget lidt med den funktion, der fjerner uønskede objekter fra billedet. Nu er det selvfølgelig ikke verdens bedste motiv – og det er måske lidt overdrevet at fjerne alle spillere – men det demonstrerer funktionen glimrende. (Foto: Tech Tossen)

Mørkelinse, 30X Zoom & Makro

Den mest imponerende funktion i kameraet er 30X zoom, som er rimeligt skarp. Derfor vil jeg naturligvis også fremhæve den i min anmeldelse af Google Pixel 7 Pro. Den er ikke som sådan avanceret eller svær at bruge. Og den kræver fordelagtige lysforhold. Men jeg synes, at funktionen er ret imponerende. Herunder ser du to billeder, der er taget fra samme afstand. Den ene helt uden zoom, den anden med maksimum zoom:

En anden ganske glimrende funktion, er makrolinsen. Den tillader dig at tage detaljerige billeder helt tæt på. Det er rigtig sjovt, hvis du skal ud og lege naturfotograf. Det er ikke så tit, jeg bruger makrofunktioner i dagligdagen. Men den er bestemt rar at have, hvis du lige pludselig støder på en mulighed for at tage et flot billede.

Natfunktionen, som Google kalder Mørkelinse, er jeg ikke vildt imponeret over. Billederne ser udmærket ud på telefonen. Men de falder igennem, så snart de kommer op på en større skærm. Der er simpelthen for meget støj og sløring i billederne.

Udover de tre fremhævede funktioner, har Google Pixel 7 Pro også et væld af videofunktioner. Den du ser herunder er den, Google selv kalder ‘Filmisk’. Her skrues der ganske enkelt ned til 24 billeder i sekundet, mens der leges lidt med noget fokus. Det er sikkert rigtig fint til dem, der laver sjove reels eller stories til sociale medier. Men jeg vil helst bruge de mere almindelige optagefunktioner – såsom 4K ved 60 billeder i sekundet.

Filmisk optagetilstand på Google Pixel 7 Pro.

Fantastisk brugerflade

Man skulle tro, at en telefon fra Google ville være perfekt til Android, ikke? Det er Google Pixel 7 Pro også, hvilket næste del af min anmeldelse kommer til at bære præg af.

Læs også: Her er danskernes hyppigste søgninger på Google i 2021

For jeg ELSKER brugerfladen! – jeg er hverken for eller imod iPhone kontra Android. Men jeg kan godt se, at iOS er bedre optimeret til iPhones, hvilket generelt set giver en mere flydende og positiv oplevelse med brugerfladen. Det har ligesom manglet på Android, fordi hver producent smider deres eget udseende og bloatware-fis ovenpå selve styresystemet. Og så har app-producenter skulle lave én app, der passer til MANGE forskellige systemer, hvilket umuliggør den perfekte oplevelse.

Det problem er vi selvfølgelig ikke helt ude over her. Men hvis vi tager udgangspunkt i de grundlæggende funktioner i Android-systemet, er de altså bedre optimerede i Google Pixel 7 Pro, end nogen anden Android-enhed. Det gør altså en enorm forskel, fordi Googles egne apps kører bedre. Så ting, som fotos, kamera, beskeder, opkald, gmail og så videre, opleves 100 procent problemfrie. Jeg har endnu ikke oplevet en app, der ‘crasher’ på Pixel 7 Pro.

Jeg har heller ikke oplevet problemer med at scrolle nyheder igennem, hvilket jeg altid kommer ud for på android – fordi den af og til hakker lidt i det eller pludselig går tilbage til toppen. Der er flere eksempler på irritationsmomenter ved Android, som jeg bare ikke har oplevet med Google Pixel 7 Pro – og det er noget der trækker gevaldigt op i min anmeldelse.

Derudover smider Google nogle hjælpemidler i hatten, via maskinlæring og kunstig intelligens. Den er ret hurtig til at huske mine lysstyrke-præferencer på skærmen. Og så er de fem nederste app’s på startskærmen bestemt af, hvilke app’s jeg bruger mest lige nu. Hvis du dertil lægger nogle flotte animationer, som får det hele til at virke mere “smooth”, så har du altså opskriften på en fantastisk brugeroplevelse.

Læs også: Google vil hjælpe dig med at foretage det bedste valg for vores klima

Jeg ved ikke om man nogensinde kan opnå den perfekte brugerflade, men Google Pixel 7 Pro er så tæt på Android-perfektion, som man kan komme.

Google Pixel 7 Pro – Specifikationer

Størrelse og vægt:162,9 x 76,6 x 8.9 mm
212 gram
Konstruktion:Front: Gorilla Victus
Ramme: Alumunium
Bagside: Gorilla Victus
Skærm:6,7″
1.440 X 3.120 pixels
512 pixels per tomme
LTPO AMOLED
1.000 nits (1.500 peak)
120Hz
HDR10+
Chipsæt:Google Tensor G2 (5nm)
Processor:Octa-core:
2×2,85 GHz Cortex-X1
2×2,35 GHz Cortex-A78
4×1,80 GHz Cortex-A55
Grafik:Mali-G710 MC10
Lagerplads og RAM:128 GB lager med 12 GB RAM
256 GB lager med 12 GB RAM
Styresystem:Android 13
Kamera:50 MP, f/1.9, 25mm (vidvinkel),
1/1.31″, 1.2µm, multi-directional PDAF, Laser AF, OIS

48 MP, f/3.5, 120mm (telefoto), 1/2.55″, 0.7µm, multi-directional PDAF, OIS, 5x optical zoom

12 MP, f/2.2, 126˚ (ultravidvinkel), 1/2.9″, 1.25µm, AF
Frontkamera:10.8 MP, f/2.2, 21mm (ultrawide), 1/3.1″, 1.22µm
Videooptagelse:4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR
Lyd:Stereohøjttalere
Batteri og opladning5.000 mAh
30W – 50% på 30 minutter
23W trådløs opladning
USB Power Delivery 3.0
Oplader medfølger IKKE
Farvevalg:Obsidian (Sort)
Snow (Hvid)
Hazel (Grøn)
Andet:Fingeraftrykslæser under skærmen
Salgsstart:13. oktober 2022
Pris:128/12 GB: 6.999 kroner
256/12 GB: 7.799 kroner

Googles eget chipset

Som du kan se herover, kommer Google Pixel 7 Pro med Googles eget chipes, hvilket har gjort det svært at benchmarkteste telefonen til min anmeldelse. Geekbench 5 og 3D Mark er simpelthen ikke kompatible med Pixel 7 Pro.

Derfor kan jeg heller ikke give et klart svar på, hvordan telefonen tager sig ud imod hardwarebæstet, OnePlus 10T, for eksempel.

Men det jeg kan sige er, at det lader til, at Googles Tensor G2 kan alt det, som Qualcomms Snapdragon-chipset kan – og måske endda mere. Der ser i hvert fald ikke ud til at være nogen begrænsninger – andet end lige benchmarktestene.

Ifølge Google selv, betyder det desuden, at Pixel 7-serien er mere sikker end Fort Knox. Selv har jeg endnu tilgode at mærke et sikkerhedshul i en smartphone på egen krop. Men man kan vel aldrig blive “for sikker”.

Den endelige dom

Jeg er helt vild med Google Pixel 7 Pro, primært på grund af brugerfladen. Den er alt det, jeg drømmer om, at en Android-enhed skal være. Hvis jeg skal bevæge mig ud på lidt gyngende grund, kunne jeg måske endda sige, at den er tættere på iPhone end nogen anden Android-telefon. Og det er altså ikke en dårlig ting.

Men jeg kan desværre ikke give Google Pixel 7 Pro topkarakter i min anmeldelse. Og hvorfor så ikke det?

For det første fordi det tager halvanden time at lade telefonen fra 0-100. Det er urimeligt langsomt, hvis vi kigger på mange af konkurrenterne. Derudover føler jeg, at kameraet mangler det sidste for at konkurrere helt med iPhone og OnePlus.

Læs også: Video: Anmeldelse af Google Nest Hub 2. Gen

For mig er telefonen dog stadig den bedste Android-telefon på markedet. Og jeg ville til hver en tid bide opladningen i mig, og købe den fremfor en hver anden telefon.

Derfor ender Google Pixel 7 Pro på 4½ flotte stjerner i min anmeldelse!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments