Det er ingen hemmelighed, at jeg er svært glad for OnePlus 10 Pro, som efter min mening har et af de bedste mobilkameraer på markedet. Med OnePlus 10T er fokus skiftet fra kameraet, til gengæld er der lagt i kakkelovnen til et kraftcenter af en telefon – her er min anmeldelse.

Læs også: OnePlus har lanceret OnePlus 10T 5G

Fordele
  • Vanvittigt hurtig opladning (150 Watt)
  • Alsidigt kamera
  • Snapdragon 8+ Gen 1
  • OxygenOS
  • 120 Hz skærm
Ulemper
  • Plastikramme
  • Lav pixeltæthed
  • Ingen IP-certificering

OnePlus 10T har sit primære fokus på ydeevnen, hvilket også kommer til at være mit fokus i min anmeldelse. Selve konstruktionen bærer præg af, at der er indgået kompromiser nogle steder, for at imødekomme den voldsomme indmad – uden også at få en voldsom prisstigning.

Design & konstruktion

Vi starter, som altid, med designet. OnePlus 10T minder på mange måder om den anden topmodel, OnePlus 10 Pro. Selvom der ikke er gjort brug af samarbejdet med Hasselblad, kommer telefonen med samme kvadratiske kameraø på bagsiden. Jeg er nået dertil, hvor kameraøen ikke spiller den store rolle for mig, så længe kameraet virker. Men jeg synes, at det er en fed løsning, der skiller sig ud fra konkurrenterne.

OnePlus 10T kommer med glasbagside. (Foto: Tech Tossen)

Selvom telefonerne er meget ens, findes der flere subtile forskelle. OnePlus 10T har frontkameraet i midten af skærmens top, hvor 10 Pro har sit i det ene hjørne. Selve skærmen er flad på 10T og ikke buet, som på 10 Pro. Dette er en fordel, hvis du ligesom jeg, godt kan lide at have cover på telefonen.

OnePlus 10T powerknap. (Foto: Tech Tossen)
OnePlus 10T powerknap. (Foto: Tech Tossen)

Rammen på OnePlus 10T skiller sig også ud på flere punkter. Først og fremmest er den af plastik og ikke aluminium – som på 10 Pro. Dernæst er “lydløs-slider-knappen” forsvundet. Det ærgrer mig meget. Hele funktionaliteten i at have en skydeknap til at skifte mellem lyd, vibration og lydløs er genial. Men på OnePlus 10T må vi nøjes med en lydstyrketast og en powertast.

OnePlus 10T lydstyrkeknap. (Foto: Tech Tossen)

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 9 – næsten hele pakken

Det sidste jeg vil fremhæve, er den noget billigere “sandwich-opskrift”, OnePlus har brugt til 10T. OnePlus 10 Pro består af en aluminiumsramme mellem en front af Gorilla Glass Victus, og en bagside af Gorilla Glass 5. OnePlus 10T derimod, består af plastikramme, med Gorilla Glass 5 på begge sider. Det gør altså en forskel – der er jo en grund til, at man af og til bruger plastik, som et nedsættende adjektiv, når man beskriver kvaliteten af en vare.

Kamerahuset på OnePlus 10T. (Foto: Tech Tossen)

Min konklusion er, at telefonens udseende er super fint. Men byggekvaliteten har lidt under nogle kompromiser, som godt kan have indflydelse på holdbarheden.

Skærm

Jeg vil gerne fortælle lidt om skærmen i OnePlus 10T. Og så kan man måske undre sig over, hvorfor skærmen skal have sit helt eget afsnit. Men det skal den fordi, jeg er overrasket over, hvor meget dårligere den er – på papiret.

Læs også: Anmeldelse: OnePlus Nord Buds

Og jeg siger “på papiret” fordi, at jeg slet ikke har oplevet det, som en hæmsko under min test. For at skrive denne anmeldelse, har jeg testet OnePlus 10T i flere uger. I denne periode har den været min eneste telefon, og jeg har brugt den til alt fra gaming, til sociale medier. Jeg har været super godt tilfreds med kvaliteten af film, billeder og spil, og faktisk gået i den tro, at skærmen var en anelse skarpere end på OnePlus 10 Pro.

Frontkameraet er placeret øverst i midten af skærmen. (Foto: Tech Tossen)

Men nu hvor jeg sidder her og sammenligner specifikationer, kan jeg se, at OnePlus 10T har en væsentligt dårligere skærm – igen på papiret. Opløsningen er en del lavere, på 1.080 X 2.412 pixels, mod Pro-versionens 1.440 X 3.216 pixels. Dertil kommer en væsentligt lavere pixeltæthed på 394 pixels per tomme, mod 525 pixels per tomme. Dette betyder direkte oversat, at billedet ikke er lige så skarpt på OnePlus 10T, som på OnePlus 10 Pro.

Men frygt ej! For OnePlus 10T har en flot skærm og du lægger ikke mærke til forskellen. For lad os være ærlige – hvor tit sidder du med begge telefoner side om side? Jeg har selvfølgelig haft mulighed for at sidde med dem samtidigt, og her var forskellen synlig. Men ikke nok til at det skal være tungen på vægtskålen i en købssituation.

Skærmen er ganske fin. Men den mangler nogle ting i forhold til OnePlus 10 Pro – især lysstyrke. (Foto: Tech Tossen)

Til gengæld har OnePlus 10T umiddelbart ikke så høj en lysstyrke, hvilket jeg har kunne mærke i løbet af denne sommer. I direkte sollys har jeg af og til haft problemer med at se indholdet på skærmen.

Så isoleret set, har telefonen en flot skærm, som dog mangler noget lysstyrke.

Kamera

Selvom kameraet ikke er i fokus denne gang, kan jeg selvfølgelig ikke lave en anmeldelse af OnePlus 10T, uden at komme ind på, hvorvidt den tager nogle ordentlige billeder.

Bål i haven, taget med OnePlus 10T. (Foto: Tech Tossen)

Det korte svar er, at det gør den. Og jeg vil ikke skrive en halv roman om kameraet. Det er trods alt ikke telefonens spidskompetence. På trods af dette, er det stadigvæk et godt kamera, som er super alsidigt.

Den lokale fauna. (Foto: Tech Tossen)

Du har alt, hvad du skal bruge i et mobilkamera. Sammensætningen af hardware er en smule anderledes, end på OnePlus 10 Pro. Og så er farverne ikke blevet kalibreret af Hasselblad, ligesom de “professionelle filtre, som ikke er filtre”, er blevet fjernet. Men en dag i haven, en tur på stranden eller en weekend i Venedig kan sagtens dokumenteres i flotte billeder og skarpe videoer.

Kamerasoftwaren er nem at finde rundt i, og billederne er skarpe – og lukketiden er hurtig. Det sidste har en direkte indflydelse på, om du kan få skarpe billeder af objekter(læs: børn og dyr) i bevægelse. Og det er hele essensen af et velfungerende mobilkamera. Så kommer alt det nørdede stof bagefter.

Jeg har selvfølgelig smidt lidt assorterede billeder ind i anmeldelsen, så du selv kan vurdere.

Taget i tusmørke, kun med skær fra vinduer. (Foto: Tech Tossen)

Batteri & opladning

Igen kan du spørge dig selv, hvorfor jeg bruger et helt afsnit af min anmeldelse på batteriet i OnePlus 10T. Og denne gang er det ikke fordi batteri og opladning er dårligere på papiret. Denne gang er det fordi, at opladningen er helt vanvittig.

Batteriet er på 4.800 mAh, hvilket i sig selv er rigeligt til en dagsrejse. Men skulle din telefon alligevel løbe tør på flyveren, har OnePlus smidt en oplader på hele 160W i æsken – altså den følger med! Ikke ligesom nogle andre producenter, der ripper dig for din sjæl og din førstefødte, bare for at få en oplader på 25W.

OnePlus 10T kommer med en 160W SuperVOOC-oplader, som oplader telefonen med 150W – dét trækker op i min anmeldelse. (Foto: Tech Tossen)

Helt lavpraktisk betyder de 160W, at OnePlus 10T kan oplade med 150W, hvilket giver 0-100 procent på 19 minutter. Det er helt vildt, og det virker fuldstændigt som lovet. Og som OnePlus selv formulerer det, så har du nok strøm til en hel dag, på bare 10 minutter.

Så kan det godt være, at du sidder og tænker, at det lyder som noget, der slider på batteriets levetid. Men her har OnePlus din ryg – eller din telefons ryg. Producenten garanterer nemlig, at batteriet kan klare 1.600 opladninger, og stadig have minimum 80 procent af sin oprindelige kapacitet.

Læs også: Amerikanske toldere konfiskerer 2.000 OnePlus Buds ved en fejl – og praler med det

For at sætte tallene i relief, så svarer 1.600 opladninger til fire års brug, hos den gennemsnitlige smartphonebruger. Jeg er helt vild med det!

Som den salige Etta Cameron sagde: “I får et meget stort femtal af mig!”

Specifikationer

Størrelse og vægt:163 x 75.4 x 8.8 mm
204 gram
Konstruktion:Front: Gorilla Glass 5
Ramme: Plastik
Bagside: Gorilla Glass 5
Skærm:6,7″
1.080 X 2.412 pixels
Fluid AMOLED
1B farver
120Hz
HDR10+
Chipsæt:Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Processor:Octa-core:
1×3,19 GHz Cortex-X2
3×2,75 GHz Cortex-A710
4×1,80 GHz Cortex-A510
Grafik:Adreno 730
Lagerplads og RAM:128 GB lager med 8 GB RAM
256 GB lager med 16 GB RAM
Styresystem:OxygenOS 12.1
Kamera:50 MP, f/1.8, 24mm (vidvinkel)
1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, 120˚ (ultravidvinkel), 1/4″, 1.12µm
2 MP, f/2.4, (makro)
Frontkamera:16 MP, f/2.4, 24mm (vidvinkel), 1/3″, 1.0µm
Videooptagelse:4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, gyro-EIS
Lyd:Stereohøjttalere
24-bit/192kHz audio
Batteri og opladning4.800 mAh
150W SuperVOOC
Oplader medfølger
Farvevalg:Moonstone Black
Jade Green
Andet:Fingeraftrykslæser under skærmen
Salgsstart:25. august 2022
Pris:128/8 GB: 5.499
256/16 GB: 6.299

Ydeevne

Jeg har det altid lidt ambivalent med at skrive om ydeevne. For mit behov er ikke nødvendigvis sammenligneligt med dit behov. Derfor har jeg også foretaget nogle forskellige benchmarktest til min anmeldelse af OnePlus 10T.

Geekbench-score fra OnePlus 10T.

Testene er alle enige om, at telefonen i hvert fald slår samtlige konkurrenter i prisklassen. Og den ligger helt oppe og leger med nogle af de helt dyre drenge. Men OnePlus bruger jo også udtrykket, “Flagship Killer” – altså en billigere telefon, der kan slå de dyre topmodeller.

Geekbench-sammenligning.

I daglig brug har jeg ikke oplevet det mindste udfald, hverken på gaming eller bare generel brug. Så på den vis holder den, hvad den lover. Og med nyeste Snapdragon-chipsæt, kombineret med 16 GB LPDDR5 RAM, som min testenhed har, er det bestemt ikke saft og kraft, den mangler. OnePlus 10T kommer også med noget optimerende software til gaming, som skal hjælpe med at gøre oplevelsen endnu mere fejlfri. Jeg kan kun sige, at det umiddelbart virker efter hensigten.

Geekbench-sammenligning.

Desuden er den samlede pakke med masser af rå power, kombineret med den hurtige OxygenOS-brugerflade, helt genial.

Varme kan blive et problem

Det er dog ikke alt, der virker, som OnePlus håber på. Telefonen kommer med det, de kalder “næste generations 3D kølesystem”. Dette kan angiveligt lede varmen meget bedre end man normalt ser. Jeg ved bare ikke, hvor den leder varmen hen. For jeg har forsøgt mig med en 20-minutters stresstest – flere gange – og hver gang går den i stå efter 16-17 minutter. Den lukker simpelthen programmet og fortæller mig, at telefonen er for varm, hvorfor nogle funktioner er sat ud af spil.

Efter forsøg på at køre OnePlus 10T gennem 20-minutters stresstest.

Det er ikke ligefrem super imponerende, når OnePlus har blæret sig med deres vilde køling. For at føje spot til skade, bruger jeg faktisk også det nye “Glacier Mat Case“, hvor 36 procent af etuiet består af varmeafledningsmateriale – som OnePlus selv formulerer det. Etuiet koster den nette sum af 359 kroner, men har øjensynligt ikke den ønskede effekt. Det er sgu lidt en ommer.

Når det så er sagt, så er det KUN under føromtalte stresstest, at jeg har oplevet et varmeproblem. Ved almindelig brug – også hardcore gaming – har jeg ALDRIG oplevet, at telefonen overopheder.

OnePlus 10T slår alle andre telefoner i samme prisklasse, ifølge 3DMark.

Men jeg er nødt til at nævne det, så du er opmærksom på, at det altså ikke er umuligt for telefonen at blive for varm.

OnePlus 10T slår 79 procent af alle andre telefoner, der er testet på 3DMark.

Anmeldelse af OnePlus 10T: Den endelige dom

Hvor rangerer man en telefon, som objektivt set er en lækker telefon, men måske konkurrerer med de forkerte. Det er en “flagship killer”, som er i stand til at konkurrere med topmodellerne – i hvert fald på rå power.

Men personligt ville jeg gerne betale ekstra for, at konstruktionen ikke indebar en plastikramme. Jeg ville også gerne betale ekstra for en IP-certificering, så jeg ikke skal frygte vand, vind og vejr. Og hvor efterlader det os så?

Læs også: Anmeldelse: OnePlus 10 Pro 5G

Så efterlader det os et sted, hvor kompromiserne har taget den ud af kampen mod giganter, som Samsung Galaxy S-serien og iPhone. Og så kæmper den i sidste ende mest imod søstermodellen, OnePlus 10 Pro. Jeg forstår det ikke…

Jeg ville til hver en tid købe OnePlus 10 Pro fremfor OnePlus 10T. Men objektivt set, er OnePlus 10T god nok til fire stjerne.

OnePlus 10T for 4 stjerner i min anmeldelse. (Foto: Tech Tossen)
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments